Valga elamu esikust kadusid vaibad? Elanik ei mõista, miks ta ei või korteri ukse ette vaipa panna (4)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Vaip korteri ukse ees. Foto on illustreeriv.
Vaip korteri ukse ees. Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

Valgas Pikal tänaval asuva kortermaja elanik väidab, et majavanem võtab ära tema vaibad, mis on pandud korteri välisukse ette porimattideks. «Minu kaks vaipa on ära viidud,» ütleb ta kohati nutma puhkedes. Majavanem jääb Elu24-ga suheldes napisõnaliseks, kuid Päästeamet selgitab, miks võidakse lasta vaibad esikust eemaldada.   

Elu24 toimetusega võttis ühendust vanem Valga proua Ilme, kes rääkis emotsionaalselt, kuidas tema korteri ukse eest on ära viidud kaks vaipa. Proua süüdistab majavanemat, kes olevat vaibad endale võtnud. «Majavanem ise ei elagi siin majas, aga minu vaipu käib ära viimas. Esimene oli musta värvi vaip, mis novembrikuus ära võeti. Elukaaslane tõi Valkast uue kollase vaiba, mis viidi jaanuarikuus mu ukse eest minema,» räägib ta. «Nüüd on mul pandud ukse ette üks vanem vaip. Näis, kaua see püsib.»  

Naine rõhutab, et ümberkaudsetes kortermajades on tal palju sõbrannasid ja nende majade esikutes on vaibad lubatud. «Seadust ju pole sellist, mis vaibad ära keelab,» ütleb proua lisades, et nende kortermajas oli ka all esikus varasemalt ilus suur vaip, kuid ka see on ära võetud. «Majavanem ütles kõigile, et vaibad tuleb ära võtta ja osad võtsidki ise vaibad ära. Aga mina ei allunud sellele ega võtnud ära. Mis õigusega ta seda nõuab, et mul vaipa olla ei tohi?» räägib järjekindel proua. «Mina panen vaiba tagasi, kui see ära võetakse. Teised ei julge panna tagasi neid vaipasid. Koristamisele need ette ei jää ja ma olen alati öelnud koristajale, et ma koristan oma vaiba alt ise,» sõnab Ilme, kes ei saa kuidagi nõustuda sellega, et vaip tuleb ukse eest ära võtta. «Nii ma toon ju kogu pori sisse, see on mõeldamatu,» ütleb ta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles