Vägistamise ja väljapressimise süüdistusega vahi alla võetud Tartu mees jäi kohtus õigeks: üheksa aastat vangistust selle eest, mida sa teinud ei ole (7)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Foto: Kuvatõmmis saatest

«See oli ebaõiglane ja kõige hullem vanglas veedetud aeg üldse,» tunnistas «Kuuuurija» saates Marko, kes istus ligi kaks ja pool aastat ränkade süüdistusega vahi all. Tänaseks on aga kaks kohtuastet leidnud, et mees on süütu. «Inimese kohtus õigeksmõistmine ei tähenda automaatselt seda, et kannatanu, tunnistaja või mõni teine menetlusosaline oleks andnud kohtueelses või kohtumenetluses teadvalt valeütlusi,» kommenteerib prokuratuur, jäädes kindlaks, et kohtueelse menetluse lõpus oli kogutud piisavalt tõendeid, et esitada süüdistus vägistamises ja väljapressimises. 

«Terve mu 33 eluaasta jooksul kõige raskemad ajad, et keeldudega vanglas istuda, ei saa perega suhelda,» rääkis «Kuuuurija» saates Tartu lähedalt pärit Marko (nimi muudetud – toimetusele teada). Ehkki viimane on korduvalt kelmuste ja varguste eest vanglatrellide taga istunud, leiab ta täna, et talle on tehtud ülekohut.

Marko pidas 2020. aastal politsei omaenda kodus kinni kahtlustatavana vägistamises ja väljapressimises. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles