KUUDE KAUPA OOTAMIST Korteri ümberehitus sundis tallinlannat läbi tegema ülimalt kuluka kadalipu (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Maarika räägib «Kuuuurijas», milline kadalipp tuleb läbida selleks, et ümberehitatud korteri dokumentatsioon korda saada.
Maarika räägib «Kuuuurijas», milline kadalipp tuleb läbida selleks, et ümberehitatud korteri dokumentatsioon korda saada. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Edukas ärinaine ostis Tallinna kesklinna korteri, mida ta soovis kaheks korteriomandiks jagada. Pealtnäha lihtne protsess muutus aga aastatepikkuseks kadalipuks ning on toonud naisele rahalist kahju umbes 30 000 eurot. «Eesti riik on kodanikule teinud asjaajamise nii keeruliseks, et sellega ei saagi igaüks enam hakkama,» tõdeb naine. 

«Kuuuurija» saates rääkis oma katsumustest Maarika (nimi muudetud), kes töötab ühe eduka ettevõtte finantsjuhina. Maarika juhib tähelepanu sellele, kui keeruline on Eesti riigis liita kahte korterit ehk kinni ehitada ühte ukseava, sest paberite hulk, mis tuleb korda ajada, on enneolematult suur ning käib tavakodanikule üle jõu.   

«Ma pean oma eluenergiat raiskama kaks aastat oma töö ja pere kõrvalt, et lihtsalt dokumentatsiooni korda saada,» ütleb ta nõutult ega suuda mõista, kuidas võib lihtsate otsuste tegemine kohtusüsteemis nii kaua aega võtta.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles