Ei olegi kõik tundmatud! Eesti Laulu rahvusvahelisest žüriist leiab nii tuttavad nimed kui ka eestlanna

Elu24
Copy
Eesti Laul.
Eesti Laul. Foto: Kairit Leibold / ERR

Kuigi superfinaalis jääb otsus ainult rahva kätte, siis enne esikolmiku selgumist annab Eesti Laulul oma punktid ka rahvusvaheline žürii. Tänavu leiab žüriist päris mitu tuttavat nime, sealhulgas ka eestlanna!

Täna selgub Eesti Laul 2024 võitja! Eesti Laulu võitja selgub kahe hääletusvooru tulemusena, kus esimeses voorus liidetakse rahvusvahelise žürii ja telefonihääletuse tulemused.

Teises voorus ehk superfinaalis otsustab kolme edasipääseja vahel võitja telefonihääletus.

Praeguseks on juba teada, kes rahvusvahelisse žüriisse kuuluvad. Sel aastal leiab nimekirjast päris mitu tuttavat nime, kellest üks on koguni eestlanna!

William Lee Adams (UK)

Maailma suurima Eurovisiooni blogi Wiwibloggs looja ja autor. Londonis tegutsev ameeriklasest ajakirjanik, kes on üle kümne aasta kajastanud Eurovisiooniga seotud teemasid ka väljaannete Billboard, Newsweek, New York Times ja Financial Times veergudel.

Ole Tøpholm (Taani)

Taani teleajakirjanik ja kommentaator, sealne Marko Reikop, kes on Taani TVs kommenteerinud Eurovisiooni juba kümme aastat Suure Eurovisiooni fännina elas ta kaasa ka Eesti võidule Kopenhaagenis toimunud Eurovisioonil 2001. aastal.

Anna Sahlene (Rootsi)

Rootsi lauljanna Anna Sahlene esindas Eestit 2002. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Tallinnas looga «Runaway». Viimati osales ta Eesti Laulu finaalis 2022. aastal lauluga «Champion».

Julian Gutierrez (Prantsusmaa)

Suurülekannete, sh 2023. aasta noorte Eurovisiooni, režissöör, kes on töötanud paljude Prantsusmaa ja teiste riikide meelelahutus- ja talendisaadete, nagu «The Voice» ja «Tantsud tähtedega» juures.

Andrew Rogers (UK)

BBC muusikaprodutsent, kes vastutab suurülekannete (nt Glastonbury festivali) eest. On olnud populaarse Radio 1 Live Lounge produtsent selle loomisest saati ja töötanud koos maailmanimedega, sh Taylor Swift, Paul McCartney, Stormzy jt.

Annely Peebo (Austria/Eesti)

Viinis resideeruv hinnatud metsosopran, kes on lava jaganud klassikalise muusika suurnimede ja tippdirigentidega. 2002. aastal juhtis ta koos Marko Matverega Talllinas toimunud Eurovisiooni lauluvõistlust.

Henkka Remes (Soome)

Soome rahvusringhäälingu YLE noor tõusev tegija, kes töötab YleX kõige populaarsema saate «Viki ja Köpi Show» juures. Vastutab Soome muusikavõistluse UMK sotsiaalmeedia tegevuste eest ja on juhtinud UMK-teemalist podcast'i.

Liam Clark (Austraalia)

Melbournes elav Eurovisiooni ekspert, kes on aastaid suurvõistluse juures tegutsenud rahvusvaheliste meediasuhetega suur Eesti fänn, kes on Eurovisioonil töötanud ka Eesti delegatsiooni juures.

Thorunn Larusdottir (Island)

Islandi näitlejanna ja režissöör, kes kõrvuti filmidega tegeleb lauljana ka muusikaga. On astunud üles lugematutel lavadel ja andnud oma hääle paljudele animategelastele. Laulja nime alt Thorunn Lar on andnud välja mitu edukat heliplaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles