The Kinks taasühineb algkoosseisus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ray Davies
Ray Davies Foto: AP / Scanpix

1960.aastate populaarne ansambel The Kinks plaanib algkoosseisus taas kokku tulla.

Bändi solist, 63-aastane Ray Davies ütles hiljutises intervjuus, et järgmisel aastal on plaanis ansambli täielik taasühinemine, mis saab toimuma esmakordselt pea 40-aastase pausi järel, vahendab Briti ajaleht Daily Mirror.

The Kinks, mille hittide hulka kuuluvad lood «You Really Got Me» ja «Waterloo Sunset», oli algkoosseisus järgnev: Ray Davies, tema vend Dave kitarril, Mick Avory trummidel ja Pete Quaife basskitarril.

Pete lahkus ansamblist 1969.aastal ning seejärel jätkas ansambel muutuvate koosseisudega esinemist kuni 1996.aastani.

Dave sai 2004.aastal insuldi ja Pete´il on probleeme neerudega, kuid Ray sõnul on mõlemad ansambli taasühinemisest väga huvitatud.

«Rääkisin Quaife´iga umbes kuu aega tagasi ja ta soovib väga minuga veel üht plaati salvestada,» ütles Ray Davies.

«Ma arvan, et Dave on paranemas ja Mick suudab endiselt mängida. Taasühinemine oleks suurepärane kasvõi selle jaoks, et näha, milliseid muusikalisi ideid meil on ja mis sellest välja võib tulla,» lisas Davies, kes enda sõnul igatseb hetkel sooloartistina leiba teenides taga ansamblisse kuulumist.

«Igatsen seda interaktiivset värki. Teiste muusikutega saad sa midagi sarnast kogeda, aga see pole nii kirglik.»

Ansambli taasühinemine on tõenäoliselt ajastatud järgmisel aastal ilmavalgust nägeva The Kinksi kogumiku, «Retrospective», ilmumisega ühele ajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles