«Kohe lõpetan siin vahetuse ja lähen teise haiglasse järgmist vahetust tegema.» EMOsse sattunud Elenat hämmastas arstide suhtumine

Heveli Tuisk
, reporter-toimetaja
Copy
Elena Ernist Ida-Tallinna keskhaigla EMOs.
Elena Ernist Ida-Tallinna keskhaigla EMOs. Foto: Lugeja foto

«Meie riigikoguliikmete ja teiste poliitikute töötasud võiksid minna meditsiinitöötajate omadega vahetusse, sest see töö, mida teevad iga päev meditsiinitöötajad oma tervise ja pere arvelt, on hindamatu väärtusega.» 13. veebruaril Ida-Tallinna keskhaigla EMOsse sattunud Elena jagab avameelselt oma kogetud emotsioone.

Elena on Eestis üks tuntuim ripsmemeistrite koolitaja. 13. veebruari õhtul tuli tal aga ootamatult oma kahekuuse rinnabeebi kõrvalt seada sammud Ravi tänaval asuvasse Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO). Seal nähtu aga mingis mõttes šokeeris teda ning ta otsustas kogetut oma jälgijatega jagada. «Mind valdasid segased tunded – ühelt poolt oli kogu see vaatepilt äärmiselt kurb ja masendav, teisalt aga lootust andev ja lohutav.»

Elena rääkis Elu24-le, et 13. veebruari ööl vastu 14. veebruari toodi kiirabiga haiglasse vähemalt kaheksa inimest erinevate muredega. Üks patsientidest oli aga eriti raskes seisundis olnud. «Ta oli teadvuseta ja kogu personal tõttas teda aitama. Toodi erinevad aparaadid, isegi vist elustamisaparaat ning kõik olid hingega asja juures,» kirjeldas naine nähtut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles