18 AASTAT KADUMISEST Aastaid tagasi sõbrapäeval kadunud Reilit pole siiani leitud (1)

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis SA Kadunud lehelt

«Sellest õhtust möödub täna 18 aastat. Aasta rohkem, kui ühele hoolivale ja heasüdamlikule Tartumaa tütarlapsele elada anti...» kirjutatakse kadunud inimeste leidmisele pühendatud SA Kadunud Facebooki lehel. Nimelt möödub kolmapäeval tartlanna Reili kadumisest 18 aastat ning siiani pole teda leitud.

 

17-aastane Reili kadus 14. veebruaril 2006. aastal. Õhtul kella viie paiku räägib ta Tartu bussijaamas oma õdedele plaanist käia korraks Elvas tutvumas lapsehoidjatööga ja siis tulla tagasi Tartusse, et õhtul õdedega peole minna. 5-aastast tüdrukut, kellele ajalehekuulutuse kaudu hoidjat otsiti ja kellega Reili tutvuma plaanib sõita, tegelikult olemas ei olegi, kirjutatakse teadmata kadunud inimeste otsingutele pühendunud SA Kadunud lehel.

Kolmapäeval möödub sellest õhtust 18 aastat. «Aasta rohkem, kui ühele hoolivale ja heasüdamlikule Tartumaa tütarlapsele elada anti...»

Tol õhtul olid väljas miinuskraadid ja lumekatte paksus piirkonnas 14 cm. «Sellised olid Reili kadumise õhtul ilmaolud, millistes Reili kadumisega seotud olnud isik tegutses. Reili suhtes kuriteo toime pannud isiku(te)l oli vaja kasutada hoonet, tõenäoliselt ka transpordivahendit, surnukeha peitmiseks kanalisatsiooni, kaevu, garaaži, kanalit, keldrit...» kirjutatakse SA Kadunud lehel ja lisatakse, et versiooniga, et Reili Tartu bussijaamast peale kella viit õhtul kadus, kogemata ise ära eksides, sihtasutuses ei töötata. «On olemas inimene, kes teab sellest õhtust olulist informatsiooni ja teie poole ma siin pöördun.»

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistas Guntars Kaziksit Reili vägistamises ja mõrvas. Kaziksist räägiti kusjuures ka esmaspäevases «Kuuuurija» saates.

Loe lähemalt: 

Kuigi kannatanu surnukeha ei ole siiani leitud, esitas prokuratuur 2013. aastal Kaziksile süüdistuse kaudsete tõendite alusel. Süüdistuse järgi meelitas Kaziks alaealise tütarlapse talvisel ajal eelnevalt planeeritud kõrvalisse kohta, kus astus viimasega tahte vastaselt sugulisse vahekorda ning hiljem tappis kannatanu toimepandud kuriteo varjamiseks. Tartu ringkonnakohus leidis 2014. aasta kevadel, et kriminaalasjas puuduvad tõendid, et neiu oleks Elvasse suunduva bussi peale läinud. Samuti puuduvad tõendid, mis kinnitaksid Kaziksi ja neiu kohtumist viimase kadumajäämise õhtul Elvas või mistahes muus kohas. Nii mõistetigi Kaziks õigeks.

Nüüd kutsub SA Kadunud juht Aare Rüütel inimesi, kes midagi juhtunust teavad, helistama. «Palun helistage telefonile 661 6776, kes teab viidata Tartu–Elva–Hellenurme piirkonnas kuriteopaigaks olnud hoonele, transpordivahendile, surnukeha peitmiseks kanalisatsioonile, kaevule, garaažile, kanalile või keldrile, kuriteo osalistele – palun helistage!» kirjutatakse SA Kadunud lehel. 

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles