KAHEKSA LAPSE EMA Mailis Reps kaksikute sünnist: ma sain ka meditsiinilist tuge

Elu24
Copy
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: «Täistund»

Möödunud aasta alguses nägid ilmavalgust Mailis Repsi kaksikud, kes vajasid siia ilma tulemiseks ka meditsiinilist abi. «Viimaste lastega keha reageeris hoopis teistmoodi ja ma sain ka meditsiinilist tuge, et lapsi hoida, kuna nad olid kaksikud,» tõdeb Reps ETV saates «Impulss»

Teisipäevaõhtuses ETV saates «Impulss» räägiti, miks langes möödunud aastal sündide arv. Poliitiku ja kaheksa lapse ema Mailis Repsi sõnul on sündimuse langusel mitmeid tegureid. «Meil on noorte sünnitusealiste põlvkond väiksem, meil on väljaränne. Eriti tarkade, edukate ja haritud naiste hulgas. Maailm on avatud, inimesed saavad õppida ja töötada väljaspool Eestit,» rääkis Reps saates. 

Neljakümnendates lapse saamine pole niisama lihtne, kuid Repsi lugu annab lootust, et see kõik on siiski võimalik. «Võin tuua kahjuks kümneid ja kümneid näiteid, et isegi kolmekümnendatest naistest, kes on mu sõbrannad, kolleegid tutvusringkonnas, kes on lapse saamist edasi lükanud erinevatel põhjustel,» märgib Reps ja lisab, et tavaliselt on põhjusteks karjäär ja õpingud. «See on täiesti arusaadav!» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles