HAIGLASISENE BAKTER Pealinna proua siunab regionaalhaiglat eaka isa nakatumise tõttu. PERH: raskemal juhul võib see kesta aastaid

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Kollaaž on illustreeriv.
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Kollaaž on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi / Shutterstock / Elu24 kollaaž

«Mulle öeldi ka, et oleks hea kiiremini koju saada, et midagi sealt külge ei saaks,» kurtis pealinna proua Ülle, kelle eakas isa nakatus Põhja-Eesti regionaalhaiglas ESBL-bakteriga, mille võib väidetavalt kaasa saada kogu eluks. Põhja-Eesti regionaalhaigla infektsioonikontrolli talituse juht dr Mait Altmets sõnas, et nimetatud bakterid võivad kahju tegemata inimese soolestikus tõepoolest elada pikka aega.

«Neil isegi ilus brošüür trükitud selle kohta, mis kaasa antakse, kui oled selle bakteriga haiglas nakatunud, et mis see on ja kuidas käituda,» rääkis toimetusele Ülle, kelle hinnangul ei ole sellest bakterist siiani kuskil eriti räägitud.

Just selle bakteriga nakatus Ülle sõnul tema 91aastane isa, kes möödunud aastal kopsuhaiguse tõttu korduvalt regionaalhaiglas viibis. «Kuna ta kodust väljas ei käi, siis polnud kuskil mujal nakatuda ja ei ole võimalik ka, sest bakter on ju haiglasisene,» kurtis eaka mehe tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles