VASTUSEIS Viimsi elanikud: vallavõim plaanib rajada meie kodu kõrvale jäätmejaama (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Jäätmejaama planeeritav asukoht.
Jäätmejaama planeeritav asukoht. Foto: Erakogu

Viimsi valla plaan ehitada jäätmejaam ridaelamute kõrvale tekitab kohalikes pahameelt. Viimsilased on asunud koguma allkirju petitsioonile, mis keelaks jäätmejaamade rajamise elumajade lähedusse. Vald selgitab, et antud juhul soovitakse luua ringmajanduskeskust, mitte prügi ladustamise platsi. «Sellise keskuse olemasolu Viimsis suurendaks taaskasutust ja kestlikku eluviisi, mida viimsilased väga oluliseks peavad,» ütleb abivallavanem Alar Mik.

Viimsi vallavolikogu liige Ivo Rull ütleb Facebooki grupis «Viimsilased» tehtud postituses, et kohalikud on vastu valla plaanile teha Reinu tee ridaelamute kõrvale jäätmejaam. 

«Usun, et mitte ükski viimsilane ei soovi ärgata ühel hommikul teadmisega, et vallavõim on vargsi otsustanud rajada tema kodust umbes 100 meetri kaugusele jäätmejaama. Isegi kui seda taristut nimetatakse ringmajanduskeskuseks ning lubatakse ümbristev müür roheliseks värvida. Aga just nii tänane vallavõim on otsustanud teha Reinu tee ridamajades elavate peredega,» ütleb Rull, kes kutsub allkirjastama petitsiooni, mis keelaks jäätmejaamade loomise elumajade lähedusse. Artikli ilmumise hetkel on petitsioonile oma allkirja andnud 76 inimest.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles