Uue presidendi abikaasa tahab Soome vabariigi aastapäeva vastuvõtule tuua just selle maiuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Soome  presidendikandidaat Alexander Stubb koos oma naise Suzanne Innes-Stubbiga 11. veebruaril 2024 Helsingis Koonderakonna valimispeol. Foto on tehtud siis, kui Stubb sai just teada, et võitis valimiste teise vooru. Temast saab Soome 13. president 1. märtsil 2024
Soome presidendikandidaat Alexander Stubb koos oma naise Suzanne Innes-Stubbiga 11. veebruaril 2024 Helsingis Koonderakonna valimispeol. Foto on tehtud siis, kui Stubb sai just teada, et võitis valimiste teise vooru. Temast saab Soome 13. president 1. märtsil 2024 Foto: EPA/KIMMO BRANDT/SCANPIX

Koonderakonna kandidaat Aleksander Stubb võitis Soome presidendivalimised ja ta ametiaeg presidendina algab 1. märtsil.

Tema abikaasast Suzanne Innes-Stubbist saab Soomes esimene välisriigis sündinud esileedi. Nimelt on Suzanne inglanna, kuid juba ammu on tal Soome kodakondsus ja ta räägib soome keelt.

Saates Vaaleihin Tommolan kanssa kohtus saatejuht Mika Tommola juristi Innes-Stubbiga vahetult enne 11. veebruari valimiste teist vooru, kirjutab MTV Uutiset.

Tommola küsis Suzanne Innes-Stubbilt, kuidas ta Soome esileedina muudaks vabariigi aastapäeva vastuvõttu Helsingis presidendilossis. Soome Vabariigi iseseisvuspäev on igal aastal 6. detsembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles