Arstid ärgitavad Joe Bidenit vaimse pädevuse testi tegema: midagi on valesti! (2)

Elu24
Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Hiljutises USA justiisministeeriumi raportis kirjeldati 81-aastast riigi presidenti kui «halva mäluga eakat meest». Ka mitmed meditsiinieksperdid ütlesid New York Postile antud intervjuus, et diagnoosi nad küll ei pane, kuid tõdevad, et Bidenil on ilmselt tema vanusega seotud kognitiivsed probleemid.

 

Ehkki Joe Biden hoidis enne ametisseasumist ebakohaselt enda käes salastatud dokumente, siis USA justiitsministeerium otsustas mitte esitada talle süüdistusi salastatud dokumentide hoidmises. Siiski kritiseeris Valge Maja aruande kommentaare, sest Bidenit kirjeldati raportis heade kavatsustega, kuid halva mäluga eaka mehena.

«Me järeldame, et selles asjas pole kriminaalsüüdistus õigustatud,» ütles eriprokurör Robert Hur. Raporti kohaselt näib Biden olevat «heade kavatsustega, aga halva mäluga eakas mees». Raportis hinnati Bidenit liiga seniilseks, et tema suhtes süüdistust esitada salastatud dokumentide ebaseadusliku säilitamise eest ning märgiti, et president ei mäletanud muuhulgas millal ta asepresident oli.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles