ÄRA LANGE LÕKSU Elu24 nime alt levib Facebookis õngitsusskeem

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Elu24 nimel levib Facebookis õngitsusskeem.
Elu24 nimel levib Facebookis õngitsusskeem. Foto: Elu24 kollaaž

Elu24 toimetusele on laekunud vihjeid, et Elu24 nime alt levib Facebookis õngitusskeem. Palume postituses olevale lingile mitte vajutada!

«Facebookist tuli sõnum, et olete võitnud ja et sellele tuleb reageerida 24 tunni jooksul, kuigi lehel oli loosimise kuupäevaks alles 14. veebruar ehk sõbrapäev,» rääkis toimetusele Kristiine, kelles näiline loosivõit kohe kahtlust tekitas. 

Õngitsusskeem Elu24 nimel.
Õngitsusskeem Elu24 nimel. Foto: Erakogu

Elu24 toimetus kinnitab, et tegemist on õngitsusega. Juhul kui oled saanud taolise teate, et oled võitnud sõbrapäeva loosiga, milles palutakse võit kinnitada 24 tunni jooksul, vajutades lisatud lingile, ära seda mitte mingil juhul tee.

Viite sellele, et tegemist ei ole autentse Elu24 lehega, annab ka postituses märgitud veebilehe aadress elu24-ee.blogspot.com. Elu24 õige veebiaadress on elu24.postimees.ee.

Elu24 Facebooki lehel on tõepoolest hetkel käimas sõbrapäeva loos, kuid loosimises saab osaleda kuni 14. veebruarini ning ühelegi lingile sellel vajutada ei tule. Loosis osalemiseks tuleb vaid kommentaarides sõber täägida ning võitja kuulutatakse välja 14. veebruaril samal lehel.

Elu24 sõbrapäeva filmiloos.
Elu24 sõbrapäeva filmiloos. Foto: Kuvatõmmis Elu24 Facebookist

Põhja prefektuuri küber- ja majanduskuritegude talituse juht Hannes Kelt on varem hoiatanud, et kelmid kasutavad kõikvõimalikke võtteid inimeste raha välja petmiseks. «Kuna teadlikkus erinevate kelmusskeemide osas on tõusuteel ning inimesed ei lange nii lihtsasti ohvriks, mõtlevad kelmid pidevalt välja uusi lähenemisi,» selgitas ta. 

«Soovitan kõikidel inimestel olla tähelepanelik sotsiaalmeedias levivate reklaamide osas ja süveneda enne, kui kuskile klikite ja oma andmed sisestate,» hoiatas Kelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles