«Väga õõvastav tunne oli.» Popartist kaw vahetas ebameeldiva seose tõttu artistinime

Elu24
Copy
Kaw. Eesti Laul 2023 1. poolfinaal. 12.01.2023
Kaw. Eesti Laul 2023 1. poolfinaal. 12.01.2023 Foto: Taavi Sepp

Möödunud aastal Eesti Laulul osalenud kaw võttis uue esinejanime ja on nüüdsest tuntud kui kewin. Nimevahetuse tingis omapärane vahejuhtum, rääkis muusik kolmapäeva õhtul «Pealtnägijas».

 

Natuke vähem kui aasta tagasi märkasid nii artist kui tema mänedžer, et nende sisu ei levi veebis ja ei jõua fännideni. 

Pärast kuudepikkust põrkumist automatiseeritud vastuserobotitele sai Kawi tiim Metast, mis haldab Facebooki ja Instagrami, selle aasta alguses inimese koostatud vastuse, mis lahendas mõistatuse. Selgus, et eesti artisti postitused olid Facebookist ja Instagramist vaikimisi blokeeritud, kuna KAW on ingliskeelne lühend, mis tähendab kill all women ehk eesti keeles «tapke kõik naised».

«Väga õõvastav tunne oli, et selline rõve plekk on küljes. Ma arvan, et mitte keegi ei oska kunagi arvata, et selline asi võib temaga juhtuda, aga kõik on võimalik» nentis artist. «Minu artistinimi tekkis nii ammu aega tagasi, tükk aega enne seda, kui selline lühend või liikumine tehti,» selgitas 22-aastane artist «Pealtnägijas».

Muusik, kodanikunimega Kevin Keevallik tunnistab, et uus nimi vajab veel harjumist. «Valik langes «Kewini» kasuks üsna raskelt. Kui oled juba nii kaua end ühe kindla nimega esindanud, siis kõik variandid tunduvad esialgu totrad. Peale nuputamist jõudsin seisukohale, et soovin midagi kodanikunime sarnast nimeks panna.»

Uut muusikat on värske nimega artistilt oodata juba käesoleval reedel, sest koostöös Kristel Aaslaiuga ilmub kewinil singel «Unustasin ära end».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles