Lennundusmuuseumi juht ootab aastaid kiiret internetti: selle teemaga tegeletakse saamatult!

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Eesti Lennundusmuuseumi eestvedaja Mati Meos
Eesti Lennundusmuuseumi eestvedaja Mati Meos Foto: Margus Ansu

Esmaspäevases «Kuuuurijas» kajastati, kuidas tuhandete lõunaeestlaste majapidamised on MTÜ ja AS Eesti Andmesidevõrgu tegemiste tõttu hoopiski kiirest internetist ilma jäetud. Teiste seas ka Eesti Lennundusmuuseumi asutaja ja juht Mati Meos. «Ma ei kujutanud üldse ette, et mingiks jamaks läheb. Ja ei ole lihtsalt ühe inimese küsimus, on palju teisi. Aga meil pole mitte kellegi poole pöörduda!» ütleb muuseumijuht.

«ASist sõltumatutel põhjustel on need plaanid läinud aeglasemalt, kui algselt loodeti,» kommenteerib aastatepikkust viivitust oma ettevõtte kaudu AS Eesti Andmesidevõrgu suurosanik Keijo Lindeberg.

 

Esmaspäevases «Kuuuurija» saates rääkis armastatud muusik Toomas Anni, kuidas on pea seitse aastat koju kiiret valguskaabliga internetti soovinud. «See ei ole ainult minu probleem, see on siin Lõuna-Eestis laialdane probleem,» rõhutas muusik saates, kus juttu tuli lõunaeestlaste kiire interneti probleemidest. Tuhandete lõunaeestlaste majapidamised on ühe väikese seltskonna – nii MTÜ kui ka AS Eesti Andmesidevõrgu – tegemiste tõttu kiirest internetist hoopiski ilma jäetud.

«Meile pakuti, kui tuli kiri 2017. aastal, et võimalus on liituda andmesidevõrguga: kiire internet soodsa hinnaga. Kirjas oli ka, et 2019 peaks olema kiire internet olemas,» meenutas Toomas Anni. Nii tegigi juba pea seitse aastat tagasi Anni avalduse Eesti Andmesidevõrgu ASile, et soovib saada kodutallu kiiret internetti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles