Hasartne «Targem kui 5.b» alustas hooaega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesaate «Targem kui 5B» logo
Telesaate «Targem kui 5B» logo Foto: TV3

Laupäeva õhtul alustas hooaega TV3 lõbus telemäng «Targem kui 5.b».

Hooaja esimeses saates jahtis miljonit Üksnurme külast pärit Rita.

1. Teise klassi emakeel: milline neist on nimisõna: lahke, mees, tormine? Rita teadis, et see sõna on «mees».

2. Teise klassi matemaatika: kumb arv on suurem, kas üks sajaline või 10 kümnelist? Mängija arvas, et need on võrdsed.

3. Esimese klassi loodusõpetus: milline väide on vale: a) halljänese pojad on sündides paljad, b) karupojad sünnivad jaanuaris ja on äärmiselt abitud, c) metssiga valmistab sünnitamiseks sooja poegimispesa. Rita otsustas piiluda pinginaaber Johannalt, kes pakkus varianti b. Rita pakkus õieti, et väide a on vale.

4. Kolmanda klassi ühiskonnaõpetus: maailma suurim arvutivõrk - internet - loodi kas aastal 1970, 1984 või 1991? Rita pakkus 1984. aastat, mis oli õige.

5. Esimese klassi muusika: laulud ja muusikapalad jagunevad taktideks. Mille vahel asub takt, kas noodijoonte, taktijoonte või sirgjoonte vahel? Rita oli kindel, et takt asub taktijoonte vahel.

6. Viienda klassi kirjandus: millise raamatutegelase varustusse kuulusid seitse flanellist ja neli puuvillast öösarki, paar saapaid, vannimütsid ja doominomäng. Kas see oli Hildur Sokk, Pipi Pikksukk või Mary Poppins. Mängija vastas, et Mary Poppins.

7. Neljanda klassi ühiskonnaõpetus: mitu riigivappi on Eestil: a) üks - suur riigivapp, b) kaks - suur ja väike, c) kolm - suur, väike ja keskmine. Rita valis variandi b, mis oli õige.

8. Viienda klassi inimeseõpetus: mitu korda on lõhnataju maitsmistajust tugevam, kas üle kümne, 1000 või 10 000 korra? Mängija pakkus varianti a, mis oli vale. Õnneks vastas Rita pinginaaber Ergo õigesti, et üle 10 000 korra, ja Rita sai mängu jätkata.

9. Kolmanda klassi loodusõpetus: kumb saar on suurem, kas Muhu või Vormsi? Rita vastas, et Muhu on suurem, mis oli õige.

10. Neljanda klassi loodusõpetus: millisele riigile kuulub Gröönimaa saar? Rita ei julgenud pakkuda ja võttis 100 000 krooni välja. Õige vastus oleks olnud Taani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles