Valla plaan sulgeda Käina kooli raamatukogu tekitab õpetajates pahameelt: otsus tehti tagaselja!

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Hiiumaal asuva Käina kooli raamatukogu.
Hiiumaal asuva Käina kooli raamatukogu. Foto: Erakogu

Hiiumaal asuva Käina kooli õpetajad said mõned nädalad tagasi ootamatu teate, mis neid väga kurvastab. Vald teatas, et kooli raamatukogu tuleb kinni panna. «Täiesti klassikaline teema – inimestega ei räägita. Tehakse kusagil arvuti taga otsus ära ja siis antakse koolirahvale teada, et paneme kinni,» ütleb Elu24 toimetusega vestelnud Käina kooli õpetaja. Vallavanema sõnul on sulgemisel mitmeid põhjuseid, üks neist soov tõsta valla raamatukogu töötajate palka.   

Elu24 toimetuse poole pöördus Käina kooli õpetaja, kes kurtis oma muret seoses valla sooviga sulgeda Käina kooli raamatukogu. Õpetaja rääkis, et vald teatas ootamatult, et raamatukogu tuleb kinni panna, et kulusid kokku hoida.

«Õpetajaid pahandab see väga, et otsus tehti nii järsku ja ilma õpetajatega nõu pidamata. Oleme seda meelt, et kooli raamatukogu on kindlasti vajalik ja seda ei tohiks likvideerida. Näiteks lähevad paljud õpilased kella pealt bussile ja neil pole ajaliselt võimalik minna eemal asuvasse valla raamatukokku. See ei asu nii lähedal,» räägib õpetaja, kes soovib jääda artiklis anonüümseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles