STAARIGA ROOLIS Bedwettersi liikmed fännidest ja bändi sünnist: meie muusikaga Eestis kindlasti ära ei ela

Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

«See oli naljaprojektina mõeldud esialgu ja oli vaja mõelda ka asjakohane nimi. See tundus selline rõve ja tähelepanupüüdev,» räägib Joosep Järvesaar bändi Bedwetters sünnist. Sel aastal on ansambel nomineeritud EMA galal aga suisa neljas kategoorias. 

«Kui sul on ikka 12 aastat pausi, siis oled ise oskuste poolest roostes,» nentis Bedwettersi solist Joosep Järvesaar, rääkides, mis tunne oli bändiga tagasi tulla pärast pausi. Ka bändi kitarrist Rauno Kutti sõnas, et rooste sai maha lihvitud kahe esinemisega. «Nüüd lihvime seda teemanti.»

Kui 12 aastat tagasi olid Bedwettersi fännideks pigem Järvesaare sõnul teismelised neiud, siis täna on ring tema sõnul palju laiem – viieaastastest kuuekümnesteni. «Peale live'i me lähme rahvasse, anname autogramme ja räägime juttu. Neid lugusid on väga huvitavaid, kes on nutnud pärast meie laialiminekut... Nii äge on näha neid, kes on oma lastega kontserdil, et see muusika läheb kõigile peale. Eriti äge on näha neid noori, kes issi-emme õlgadel kaasa laulavad. Sellepärast me teeme seda.»

Rääkides ansambli nime sünnist, tunnistas Järvesaar, et tegu oli esialgu naljaprojektiga. «Siis oli vaja selles suhtes mõelda ka asjakohane nimi. See tundus selline rõve ja tähelepanupüüdev. Mõtlesime, et teeme seda kaks kuud. Teised tegid sellist tõsist metal'it ja rokki, me olime siis nagu täielik naljabänd,» meenutab ta. Järvesaar nentis, et kui teised bändid lagunesid, siis nende naljabändi sõprus püsis. «Üks hetk mõtlesime, et davai, nüüd oskame pilli mängida. Osalesime noortebändi konkursil, mille me võitsime, ja siis asjad hakkasid juhtuma.»

1. veebruaril toimub Unibet Arenalis suurejooneline Eesti Muusikaauhinnad 2024 gala, kus on nomineeritud ka Bedwetters. Seda suisa neljas kategoorias: aasta rock-album, aasta ansambel, aasta muusikavideo ja aasta album.

«Üllatusi saab kindlasti olema,» nentis kitarrist, rääkides eesootavast galast. «Ühtlasi saab samal õhtul ka meie uut musavideo näha,» avaldas ta.

Vaata ka lisaks SIIT: Bedwetters korraldab 08. märtsil vägeva albumiesitlus kontserti ööklubis Hollywood

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles