ON KA SKEPTIKUID USA tuntud naispiloodi Amelia Earharti kadunud lennuk võidi lõpuks leida

Inna-Katrin Hein
Copy
Mereuuringute firma Deep Sea Vision teatas, et nad võisid leida 1937. aastal ümbermaailmalennul kadunuks jäänud Amelia Earharti lennuki Vaikse ookeani põhjast ligi 4900 meetri sügavuselt.
Mereuuringute firma Deep Sea Vision teatas, et nad võisid leida 1937. aastal ümbermaailmalennul kadunuks jäänud Amelia Earharti lennuki Vaikse ookeani põhjast ligi 4900 meetri sügavuselt. Foto: Deep Sea Vision / AFP / Handout / Scanpix

Ookeaniuuringute meeskond usub, et nad on leidnud Vaikse ookeani keskosa põhjast 20. sajandi tuntud naispiloodi Amelia Earharti lennuki. Kuid mõned eksperdid ütlevad, et nad pole selles nii kindlad.

Deep Sea Visioni nime all tuntud firma ja uurimisrühm avaldas hiljuti veealuseid sonaripilte, millel võib olla uppunud lennuk, mis on 4900 meetri sügavusel ookeanipõhjas, kirjutab Live Science.

Meeskond jäädvustas pildi umbes 160 kilomeetri kaugusel Howlandi saarest, asustamata koralliatollist Vaikse ookeani keskosas, kus Earhart pidi tankima oma teisel ja viimasel katsel lennata 1937. aastal ekvaatorit mööda ümber maailma. Earhart ja ta kaaspiloot Fred Noonan lendasid koolibussisuuruse kahemootorilise lennukiga Lockheed Electra 10E.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles