FOTOD Tapjakirjanik kohtu ees: süüdi ei tunnista, kindlasti mitte! (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Urmas Tilga
Urmas Tilga Foto: Triin Roos, Elu24

Tartu maakohtus istus täna kohtupinki juba varasemalt tapmise eest karistatud Urmas Tilga. Kohtu all on ka teine mees, Tõnu Kuudeberg, kelle elukaaslane nende ühisest kodust surnuna leiti. Surmavate vigastuste põhjustamises süüdistatakse Urmas Tilgat, kes on varasemalt tuntust kogunud krimikirjanikuna. «Süüdistuses on nii palju valet sees,» ütleb Tilga.  

 

Urmas Tilga (58) minevikust vaatavad vastu suuremad ja väiksemad kuriteod. 22 aastat tagasi lõi ta Võrumaal purjuspäi kirvega surnuks 48-aastase mehe. Nüüd süüdistatakse Tilgat 51-aastase naise surnuks peksmises. Tilga, kes on tegutsenud harrastuskirjanikuna, on kirjutanud ka raamatu «Tango verise kirvega», mis pole ainest saanud fantaasiast, vaid Tilga enda elust, kuna oma ohvri tappis mees just kirvelöögiga pähe. 

Tartu maakohtusse Urmas Tilga ja Tõnu Kuudebergi istungile kogunes teisipäeva hommikul palju rahvast. Kui Kuudeberg tuli istugile vaba mehena, siis Tilga toodi kohtusaali kahe politseiniku saatel. Tilga viibib vahi all alates möödunud aasta augustist, mil ta Valgamaal Tõrva vallas toimunud veretöös kahtlustatuna kinni peeti.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles