«SEE ON MEIE RAHA!» Põlvasse kerkib neljas vallamaja, avaliku varjumiskohana märgistatud lasketiir laguneb (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ajalooline Põlva spordihoone ja lasketiir.
Ajalooline Põlva spordihoone ja lasketiir. Foto: Erakogu

Põlvalasi pahandab vallavolikogu otsus, millega anti roheline tuli uue vallamaja ehitamisele. Kohalikud ei mõista, miks on majanduslikult raskel ajal prioriteediks uus vallamaja, kui vallal on juba kolm hoonet. Samas on ajalooline spordihoone ja lasketiir väga nukras seisus. «Lasketiirul on avaliku varjumiskoha sildid, kuid hoone ise kohutavas olukorras,» ütleb Põlva spordimees Ilmar Tagel. 

25. jaanuaril andis Põlva vallavolikogu Põlva vallamaja ehitusele jah-sõna. Lõuna-Eesti Postimees kirjutas, et Põlvasse uue vallahoone ehitamine otsustati häälteseisuga 14:12. Sisulist arutelu administratiivhoone ehitamise teemal ei toimunud. Otsus ehitamise osas tehti lihtsalt ära ning see tekitab põlvalastes mitmeid küsimusi ja omajagu pahameelt.

«Põlva kodanik» Facebooki grupis avaldatakse rahulolematust valla otsusega uue vallahoone ehitamise osas. Leitakse, et hetkel on ehitisi, mida oleks olulisem esmajärjekorras korda teha. Näiteks on väga halvas olukorras Põlva ajalooline spordi- ja lasketiiru hoone, mis tähistas 1. aprillil 2023 oma 50. juubelit. Lasketiiru katus tilgub läbi ning hoone vajaks igakülgset renoveerimist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles