FOTOD Lahkunud Rolling Stonesi trummari kogust tuli välja kuulsast vaibast tehtud fotokoopia

Inna-Katrin Hein
Copy
Osa maailmakuulsast Bayeux' vaibast, mis kujutab Normandia hertsogi William Vallutaja (1028–1087) Inglismaa vallutamist.
Osa maailmakuulsast Bayeux' vaibast, mis kujutab Normandia hertsogi William Vallutaja (1028–1087) Inglismaa vallutamist. Foto: Irina Wilhauk / Shutterstock

Briti Londoni Lõuna-Kensingtoni muuseumi (praegu Victoria ja Alberti muuseum) fotograaf sõitis 1872. aastal Prantsusmaale, et pildistada Bayeux’ vaipa, mis on maailma kuulsaim keskaegne kunstiteos.

Fotograafia oli siis alles lapsekingades ning 70-meetrise fotokoopia Bayeux’ vaibast, mis kujutab Normandia hertsogi William Vallutaja 1066. aasta sissetungi Inglismaale ja Hastingsi lahingut, valmistati klaasplaatidel ja värviti käsitsi. Reproduktsiooni valmimine kestis kaks aastat, teatab The Guardian.

Mingil hetkel järgneva 150 aasta jooksul jõudis üks kuuest fotoreproduktsioonist Rolling Stonesi trummari Charlie Wattsi kätte, kes suri 2021. aastal. Nüüd on see keskaegse vaiba juures, mida on Normandias Bayeux’s sajandeid eksponeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles