TÄNA «KUUUURIJAS» Põlvast pärit mees sattus oma sünnipäeval politseivägivalla ohvriks: tundsin, et ei saa enam hingata

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis «Kuuuurija» saatest

Täna õhtul kell 20.30 võtab Kanal 2 saates «Kuuuurija» sõna Põlvast pärit Meelis, kes jagab vaatajatega valusat kogemust möödunud aasta novembris toimunud politseivägivallast. «Ma tundsin, et ei suuda enam hingata,» räägib mees, kes pärast rünnakut otse oma sünnipäevapeolt haiglasse sattus. Meelis väidab, et tema vigastused pole siiani täielikult paranenud, mis on omakorda piiranud tema töövõimet.

Läinud aasta novembris tähistas Meelis oma 53. sünnipäeva koos lähedaste sõprade ja tuttavatega. Pidu sai aga ootamatu pöörde, kui Meelis otsustas minna poodi varusid täiendama ning kutsus endale autojuhiks järele sõbra poja Marteni. Üsna kohe pärast seda, kui poe poole teele asuti, peatas politseipatrull sõiduki Meelise maja ees. Kinnipidamine toimus väidetavalt seetõttu, et mootori hääl oli liiga vali.

Olukord muutus pingeliseks, kui Meelis ei mõistnud politsei tegevuse eesmärki ning üritas autost väljuda. Meelise sõnul hakkasid politseinikud talle jagama korraldusi ning nende vahel tekkis vaidlus.

Mees räägib saates, et politseinikud ründasid teda selja tagant ning vajutasid põlvega kõri peale, mis takistas tal hingamist. Meelis ei saanud end liigutada ja karjus, et ta sureb. 

«Ma saaksin aru, kui ma oleksin politseid rünnanud või läinud käsipidi kallale või midagi sellist teinud, mida absoluutselt ei olnud. Ma tahtsin lihtsalt sündmuskohalt tuppa minna, ei viitsinud rohkem vaielda seal väljas,» räägib Meelis.

Pärast intsidenti läks mees haiglasse, kus selgus, et tal on mitmeid kehavigastusi, sealhulgas peapõrutus ja verevalumid. Teda jälgiti mitmeid päevi ja tehti põhjalik tervisekontroll. Vigastustest ei ole Meelis omasõnul veel tänaseni paranenud ning sündmusest on väga häiritud ka tema lapsed, kes kogu rüselust pealt nägid.

Kas ja kuidas selgitab olukorda politsei, selgub juba täna õhtul kell 20.30 Kanal 2 saates «Kuuuurija».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles