VIDEO Tartu2024 avatseremooniale järgnevas rongkäigus juhatab teed reisiv siil

Copy
Tartu2024 avatseremoonia ettevalmistused.
Tartu2024 avatseremoonia ettevalmistused. Foto: Margus Ansu

Täna saab Tartus Emajõe kaldale ehitatud laval avapaugu Euroopa kultuuripealinna aasta. Eile õhtul sai heade mõtete linnas näha aga reisivat siili, kes võtab osa ka tänasest avatseremooniale järgnevast rongkäigust. 

Maailmaränduritest seltskonna ehitatud mutantauto Wandering Hedgehog ehk reisiv siil asub Tartu kesklinnast tantsu ja muusika saatel Eesti Rahva Muuseumi juures toimuvale vabaõhupeole teele täna õhtul kell 20.30. 

«Tegelikult on tegu täiesti tavalise B-kategooria kaubikuga, mille ümber ehitati metallist eriskummaline skelett. Siilile kinnitati kereplaadid ning LED-valgustusega okkad, mis tekitavad mõnusa peomeeleolu,» rääkis rongkäigu korraldaja, Tartu 2024 produtsent Kaimo Kukk. Sõiduki meisterdamiseks siiliks kulus kaks päeva.

Veidra välimusega auto on käinud isegi Burning Mani nimelisel festivalil USAs ja Love Parade'il Berliinis. 

«Kuna tegu on eriti laia ja eriskummalise sõidukiga, siis päris liikluses siiliga ringi rallida siiski ei tohi ning see vajab liikumiseks eskorti,» märkis Kukk ja lisas, et seetõttu võtab rongkäigust osa ka turvameeskond ja politsei, kes reguleerib liiklust.

Rongkäigu ajal loob peomeeleolu pop-elektrooniline duo Púr Múdd. Eesti Rahva Muuseumi juures toimuval vabaõhupeol astub aga peaesinejana lavale legendaarne Briti DJ SIGMA, üles astuvad ka DJ Heidy Purga, Emily Makis & Hi-Phi (UK) ning Sound In Noise x Olivar ft. MC Slin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles