ARMAS KLÕPS Heidi Hanso suhtest kallimaga: need kaks aastat on toonud minu armastuse käsitlusse palju uusi taipamisi

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Heidi Hanso.
Heidi Hanso. Foto: Madis Sinivee

«Mul on hea meel olla oma armsamaga suhtes, mis ei ole alati kaugeltki mugav, aga kus ma olen lisaks ühisele väljakutsete lahendamisele nähtud, toetatud, hoitud ja ihaldatud,» kirjutab Heidi Hanso Instagrami postituses. Nädal aega tagasi täitus tal elukaaslase Taaviga kaks koos käidud aastat. 

«Armastus on üks imelik asi. Ta on samal ajal kõige ilusam ja avaram ja ka kõige kitsam ja ebamugavam tunne, mida inimene kogeda saab. Kui on armastus, on kõik võimendunud. Kestvalt,» kirjutab telenägu ja Saaremaal asuva Pajuvärava talu perenaine Heidi Hanso Instagrami postituses, kus annab teada, et neil täitus elukaaslase Taaviga 16. jaanuaril kaks ühist aastat.

«Need aastad on toonud minu armastuse käsitlusse palju uusi taipamisi: mind avardanud ja kokku kägardanud ja siis jälle avardanud ja jälle kokku kägardanud. Nagu mingi loodusjõud, mis elust enesestki suurem. Ja mitte ainult mind, ka Taavit. Sest kasvukohad on samad, kuigi võib-olla tunnevad ja kogevad osalised neid täiesti erinevalt,» nendib Hanso. 

Loe pikemalt ja kuula intervjuud Heidiga siit: 

NAISTEJUTUD 〉 Kuidas Heidi Hanso leidis oma elu armastuse? «Tajusin, et see paljaste jalgadega poiss, kes mind kahe sulanud jäätisega ootas, ongi minu mees...»

«Viimasel ajal räägivad nii paljud mu ümber teadlikust paarisuhtest. Tundub nagu selle viljelemine nõuaks tohutut valgustumist, milleni vaid vähesed küündivad. Tegelikult nõuab teadlik paarisuhe kõige lihtsamaid asju, mis tõsi küll, on hästi väljakutsuvad: julgust enese kallal tööd teha, julgust olla nähtud ja näidata end oma inimlikkuses: oma vigade, tugevuste, nõrkuste ning boonustega. Ja julgust võtta vastu teist inimest just nendes samades aspektides samasuguse austusega. Valides ennast, valida teist. Jääda, mitte minna. Ja siis selles alasti haavatavuses kokkutulnuna näha seda paarisuhet kui kõige suuremat võimalikku õppetundi siin elus. Tõsi, vahel on komistuskivid nii terava otsaga, nii sügaval maa sees, et neid ise välja ei kanguta.»

Loe intervjuud Heidi ja Taaviga siit: 

NAISTEJUTUD 〉 Õnneliku suhte valem: seksige palju, aga kõige tähtsam on hoopis...

Heidi Hanso ja Taavi Püüa.
Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Foto: Kristina Herodes

Postituses tõdeb Hanso, et võtsid paariterapeudi. «Tema annab tööriistad, sina võtad vastutuse nende rakendamise eest. Toetavad raamatud, podcast'id, loengud ja koolitused: tänapäeval on kõik võimalused, et end harida. Ainult kasuta,» ütleb ta. 

«Mul on hea meel olla oma armsamaga suhtes, mis ei ole alati kaugeltki mugav, aga kus ma olen lisaks ühisele väljakutsete lahendamisele nähtud, toetatud, hoitud ja ihaldatud,» kirjutab ta. «Kus on üha rohkem usaldust ja kus mina saan olla üha parem toetaja, teist näha, hoida ja ihaldada. Olla suhtes, mis on ehe kõikides oma inimlikes aspektides.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles