Kaja Kallas: mina solidaarsusest presidendi vastuvõtule ei lähe (4)

Elu24
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Konstantin Sednev

«Tegemist on vabariigi aastapäevaga, kus põhiseaduslikud institutsioonid, riigikogu liikmed tegelikult on minu arvates ka olulised,» sõnas peaminister Kaja Kallas täna valitsuse pressikonverentsil ja andis teada, et tema presidendi vastuvõtule tänavu ei lähe.

 

Ehkki nädala alguses teatas peaminister, et ei tea veel, kas osaleb tänavu presidendi vastuvõtul, siis neljapäeval toimunud valitsuse pressikonverentsi viimastel minutitel andis ta teada, et 24. veebruaril tema presidendi vastuvõtule ei lähe, kuna kõik riigikogu liikmed pole kutsutud.

«Me oleme parlamentaarne riik ja seetõttu parlament on äärmiselt oluline. Ja mina, kes ma seal kogu aeg käin ja rappida saan, mul ei ole mingit põhjust seda parlamenti armastada, aga see ei ole mitte sellest lähtuv, vaid see on lähtuv sellest, mis meie riigikord on,» põhjendas Kallas enda seisukohti. «Parlament valib peaministri ja presidendi ja kas parlamendisaadikud otseselt meeldivad või mitte, see ei puutu asjasse.» Kallas lisas, et vabariigi aastapäeval on tema arvates põhiseaduslikud institutsioonid olulised ja seega ka riigikogu liikmed.

«Ma saan aru, see pole populaarne teema, seda kindlasti. Riigikogu liikmeid ei tohiks siinkohal kaitsta, aga jah, mina solidaarsusest ei lähe,» ütles peaminister lõpetuseks.

Presidendi kommunikatsiooninõunik Indrek Treufeldt sõnas möödunud nädalal, et riigipea soov on, et iseseisvuspäeva vastuvõtul mahuksid kõik külalised Eestist Estonia teatrimaja saali ning keegi neist ei peaks kontserti kõrvalruumis ekraanilt vaatama.

«Parlamendist on kutsutud riigikogu juhatus, komisjonide esimehed ja aseesimehed ning fraktsioonide juhid,» kinnitas presidendi kommunikatsiooninõunik Indrek Treufeldt ja lisas, et lisaks mainitutele on kutsutud näiteks möödunud aastal silma paistnud kultuuri- ja sporditegelasi, hariduselu edendajaid, vaimse tervise eest seisjaid, ühiskonnategelasi, poliitikuid, riigiametnikke ja Eestisse akrediteeritud suursaadikuid.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles