IMELINE HEATEGU Pangakaardist ilma jäänud prouale abikäe ulatanud politseinik: mul oli vaba päev, aga see jäi nii südame peale

Ketlin Kruse
, reporter
Uuendatud 25. jaanuar 2024, 19:20
Copy
Foto on illustreeriv. Politseinik.
Foto on illustreeriv. Politseinik. Foto: Taavi Sepp

Mõned päevad tagasi pöördus patrulli poole proua, kes oli ilma jäänud enda pangakaardist. Politseinik Kerly ulatas aga hätta jäänud naisele abikäe.

PPA talituse juht Taavi Kirss jagab platvormil X südantsoojendavat juhtumit, kus politseiametnik ulatas abi vajavale prouale käe.

«3778 teenistuslehelt loen, et 21.01 pöördus patrulli poole vanem proua, kelle pangakaardi võttis ära pangaautomaat. Tal pole raha ja süüa. Politseinik Kerly andis prouale 10 eurot, et proua saaks midagi süüa osta,» kirjutab Kirss ühismeedias, lisades, et prouast teatati ka sotsiaaltöötajale. «Nii äge on seda lugeda ikka, Kerly!»

Kerly, kellel on tööstaaži koos politseikooliga umbes 18 aasta, avaldas Elu24-le, et tol päeval sattus ta toidupoodi teise väljakutsega. Nimelt oli kaduma läinud 96-aastane naisterahvas, keda siis toidupoe turvakaamerate jäädvustatud kaadrite abil otsiti. 

Nõnda sattus ta kokku vanaprouaga, kelle kaardi pangaautomaat ära võtnud oli. «Tuli välja, et tal ei ole lapsi ega lapselapsi, elab üksinda ja jäi nii südame peale see asi,» tunnistab Kerly. Politseinik küsis vanemalt proualt, kas tal kodus süüa on ja kuuldes, et peale tee, kohvi ja koorukese pole proual midagi, andis Kerly talle 10 eurot. 

Kui selgus, et proual on ka sotsiaaltöötaja, kelle number oli kahjuks koju jäänud, võttis Kerly proua kontaktnumbri ning proovis talle samal õhtul helistada. «Telefoni ta vastu ei võtnud. Järgmine päev, mul oli vaba päev, aga see asi jäi nii südame peale,» tunnistas Kerly, kes võttis vabast päevast aja ja helistas piirkonnapolitseinikule, kes siis omakorda proovis leida üles vanema proua sotsiaaltöötaja.

Ka 96-aastane vanaproua, keda Kerly tol päeval toidupoe abiga otsis, leiti elusalt ja tervelt. 

Sarnaseid olukordi tuleb Kerlyl tööpostil ette palju. «On väga palju inimesi, kes tegelikult ei oskagi abi otsida, tegelikult ei ole see esimene kord selle karjääri jooksul. Oli ka selline lugu, kus vanemal proual varastati pangakaart ära ja ta oli kaks nädalat söömata,» meenutas Kerly südantlõhestavat lugu. Ka sellele vanaprouale andis Kerly raha, et viimane saaks lõpuks süüa osta. 

Kerly loodab, et sellistest hästi lõppenud olukordadest rääkides saab keegi julgust ja  küsib abi, eelkõige just vanemad inimesed. 

Alles mõni aeg tagasi jagasime lugu, kuidas politseinikud aitasid üksikut prouat, kellele mindi kurba teadet viima. 

Nimelt läksid piirkonnapolitseinikud Signe ja Kerda Pärnumaal elavale naisele viima teadet, et tema endine abikaasa on surnud. Kui politseinikud naisega vestlesid, selgus, et naine ei saa iseseisvalt hakkama ahjupuude ja vee toomise ning toidupoes käimisega. Nii tõttasid piirkonnapolitseinikud Signe ja Kerda appi ja tõid tuppa mitu ahjutäit puid ja kaevust vett. Lisaks sellele tõid nad naisele poest hädavajalikku toidukraami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles