«Ootasin kaks nädalat, et vereproovile saada!» Tõrvalasi pahandab arsti juurde pääsemise keerukus

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tõrva tervisekeskus
Tõrva tervisekeskus Foto: Arvo Meeks

Tõrvalased avaldavad rahulolematust Tõrva tervisekeskuse uue korraldusega. «Üle mõistuse on mõelda, et selline asi nagu vereproov võib nii kaua aega võtta,» avaldab kolme lapse ema, kellel on plaanis perearsti vahetada. Teine ema sai pärast mitu päeva kestnud suhtlust oma lapsele vereprooviks aja jaanuari viimasele päevale. Nurinat on kuulda ka nii mõneltki teiselt, kelle sõnul tuli retsepte oodata koguni 15 päeva. Terviseagentuur OÜ selgitab, kuidas kõige kiiremini arstiga ühendust saada. 

Tõrva vallavolikogu 2022. aasta veebruaris tehtud otsusega ümberkujundati osaühing Tõrva Tervisekeskus ja SA Tõrva Haigla aktsiaseltsiks Tõrva Tervisekeskus. Volikogu otsusega alustati SA Tõrva Haigla likvideerimist ning 2023. aasta detsembris võttis sihtasutuse kohustused üle AS Tõrva Tervisekeskus.

AS Tõrva Tervisekeskuse juhataja Merily Boisen on öelnud, et keegi muret tundma ei pea ning teenus sellest ei muutu. «SA Tõrva Haigla likvideerimise otsus tulenes eesmärgist saavutada üks selgema juhtimise, finantsplaneerimise ja personalipoliitikaga ning tervikliku äriplaani ja visiooniga tervishoiu- ja hoolekandeasutus,» selgitas Boisen likvideerimisega seotud põhjuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles