Simple Session 12: Drew Bezanson tuli, nägi ja võitis!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drew Bezanson
Drew Bezanson Foto: Jaanus Ree / Red Bull Photofiles

Kanada trikirattur Drew Bezanson tegi pühapäeva õhtul Saku Suurhalli skatepargis ajalugu – noormees pani kinni oma kolmanda Simple Sessioni järjest.

 Tema järel teiseks tuli taaskord Brett Banasiewicz USAst ning kolmandaks jäi Harry Main Inglismaalt.

«Eks mul ikka kuskil kuklas tiksub mõte, et tahan ka kolmandat aastat järjest võita. Samas päeva lõpuks olen õnnelik kui pääsen siit tervena ning olen ära teinud kõik trikid, mida plaanisin. Kui ka võidan, siis see on vaid boonuseks,» ütles Drew Elu24-le enne finaalide algust. Ja nii ka läks, mees jäi terveks ning üllatas tervet saalitäit publikut väga pööraste trikkidega.

Finaali sõite vaadates tuli kohati peale tunne, et tegemist on nagu mõne ellu kutsutud videomänguga - trikitajad said üksteise järel hakkama järjest hullemate akrobaatiliste õhulendudega, mis nõudsid nii jõudu, kavalust kui ka parajat hulljulgust.

Esimest korda Simple Sessioni ajaloos toimus eraldi võistlus tüdrukutele. Sisters Session tõi kokku kaheksa naissõitjat. Parimaks tunnistati Tšiilist kohale lennanud Camila Harambour, kes tegi ära USA-st pärit Angie Marinole ehk neiule, kes on võtnud endale lausa südameasjaks just selle spordiala naiste hulgas populariseerimise. Kolmanda koha vääriliseks tunnistati sakslane Chiara Felder.

Naised näitasid tõelist taset. Jaapanlanna Saki Sawada sai hakkama paraja julgustükiga – tagurpidi saltoga. Kusjuures esimesel maandumisel Saki kukkus, kuid ei löönud põnnama ning andis endale veel ühe võimaluse. Saavutus võttis välja pisarad nii tema kui paljude talle kaasa elanud sõprade silmist. Sellele vastas saltoga ka Angie Marino, kelle käes läks trikk üsna libedalt.

Simple Session 12 pani oma uksed sellleks aastaks lukku. Nende avamise üle järgmisel aastal otsustavad juba korraldajad.

Esmaspäeval 2. aprillil on Simple Sessioni skatepark avatud kõikidele soovijatele.

Pilet maksab kolm eurot ja ajakava on alljärgnev:

10:00 - 13:00 BMX
13:00 - 16:00 BMX
16:00 - 18:00 rula
18:00 - 21:00 rula

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles