ÜHE AJASTU LÕPP? Tai tahab kriminaliseerida kanepi suitsetamise: igasugune meelelahutuslik kasutamine on vale

Sten Talivee
Copy
Tai uus valitsus on esitanud seaduseelnõu, millega muudetakse kehtivaid kanepiseadusi, et keelustada kanepi meelelahutuslik kasutamine.
Tai uus valitsus on esitanud seaduseelnõu, millega muudetakse kehtivaid kanepiseadusi, et keelustada kanepi meelelahutuslik kasutamine. Foto: Valeria Mongelli / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Reuters kirjutab sellest, et Tais on koostatud uus seadus, mis hakkab piirama kanepi meelelahutuslikku kasutamist. Peaminister Srettha Thavisin tunneb muret uimastite kuritarvitamise pärast, seega tahab tema valitsus toetada kanepi kasutamist vaid meditsiinilistel põhjustel.

Tai oli esimene Kagu-Aasia riik, mis dekriminaliseeris kanepi 2021. aastal. Sellele järgnes uue majandusharu meeletu kasv, mille väärtuseks hinnatakse Reutersi andmetel 1,2 miljardit dollarit. Seadustamise järel loodi tuhandeid apteeke, spaasid, restorane ning festivale, kus sai kanepit tarvitada.

Reutersi järgi avaldas Tai tervishoiuministeerium uue seaduseelnõu, mis lubab kanepit kasutada vaid meditsiinilistel eesmärkidel. Meelelahutuslik kanepi tarvitamine, mis seni on olnud lubatud, ei oleks sel juhul enam seaduslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles