VIDEO «Tal ikka väga vedas!» Veoautojuht hindas liikluses oma võimeid üle ning paiskus kraavi

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Talvine ilm tõi meile taas raskemad teeolud ja liiklemine on teedel muutunud ohtlikumaks. «Veoautojuht ei valinud tee- ja ilmastikuoludele vastavat sõidukiirust, mistõttu kaotas sõiduki üle kontrolli ning sõitis teelt välja,» teatab Jõhvi politseijaoskond oma ühismeediakontol. 

Jõhvi politseijaoskond jagas ühismeedias videoklippi raskest liiklusõnnetusest, mis toimus 15. jaanuaril Tallinn-Narva maantee 143. kilomeetril.

«Veoautojuht ei valinud tee- ja ilmastikuoludele vastavat sõidukiirust, mistõttu kaotas sõiduki üle kontrolli ning sõitis teelt välja,» kirjutatakse postituses. «On suur õnn, et sel hetkel ei olnud maanteel liikumas teisi sõidukeid, sest vastasel juhul oleks liiklusõnnetus võinud olla palju traagilisem.» 

Õnneks pääses veoautot juhtinud mees õnnetusest vaid suure ehmatusega.

«Sellel sepal küll joppas, et keegi ette ei jäänud,» leiab üks kommentaariumis. «Tal ikka väga vedas,» lisab teinegi. 

«Siinkohal tuletame veel kord meelde, et talviste ilmastikuoludega võivad teeolud olla väga ettearvamatud ja seetõttu tuleb valida vastav sõidukiirus ning arvestada sellega, et pidurdusteekond pikeneb. Samuti võib haarduvus teelõigul ühel hetkel olla väga hea, kuid mõningate meetrite pärast kaetud kiilasjääga, eriti tuulele avatud kohas. Varu autosõiduks rohkem aega – parem on jõuda kohale hiljem, ent ohutult,» paneb Jõhvi politseijaoskond kõigile südamele. 

Lisainfot teeolude kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles