KURB VAATEPILT Nõmmel jäi autorataste alla reinuvader, keda liigikaaslane teepervele ootama jäi

Elu24
Copy
Rebane jahib hiiri. Pilt on illustreeriv.
Rebane jahib hiiri. Pilt on illustreeriv. Foto: Romet Loodus

«Peatudes avanes kurb vaatepilt, kuidas elus rebane oli keset teed ta kõrval. Istus nukralt ja ootas abi,» kirjeldas kohalik ja lisas, et ükski inimhing ei läinud vaest looma aitama. «Vahel on loomadel ka rohkem tundeid kui meil inimestel.»

Reedel jagati ühismeediagrupis «Nõmmekad» kurba vaatepilti, kuidas Nõmmel asuva Näituse tänava nurga peal on autorataste alla aetud rebane. «Äkki oled ka nõmmekas ja näed nüüd seda pilti!» pani postituse autor autojuhtidele südamele. 

Rebased
Rebased Foto: Kuvatõmmis ühismeediast

«Muide, tal oli kaaslane ka, kes ootas nukralt abi. Oleksid ju saanud aidata ta tee äärde tõsta ja helistada, et surnud loom ära viiakse,» kirjeldab pealtnägija ühismeedias.

«Peatudes avanes kurb vaatepilt, kuidas elus rebane oli keset teed ta kõrval. Istus nukralt ja ootas abi,» lisas ta. «Vahel on loomadel ka rohkem tundeid kui meil inimestel.»

Kui on toimunud kokkupõrge metsloomaga 

Peatu ja lülita sisse ohu- ja ääretuled ning pane sõidukist väljudes selga ohutusvest.

Kui õnnetuses on inimkannatanuid, teata sellest hädaabitelefonil 112.

Kui hukkunud või viga on saanud loom, teata sellest infotelefonil 1247 (tasuta).

Enne helistamist proovi tuvastada uluki liik ja määrata sündmuse toimumise võimalikult täpne asukoht, näiteks nutiseadme rakenduse Waze abil. Abiks on ka asukohale iseloomulike objektide kirjeldus, näiteks kilomeetripost või bussipeatus.

Mida täpsema info edastad, seda kergemini ja kiiremini saavad jahimehed reageerida olukorras, kus hukkunud uluk vajab teelt kiirelt eemaldamist.

Kui uluk läks omal jõul teest eemale, aga on ilmselt vigastatud, teata juhtunust samuti numbril 1247, edastades võimalikult täpne asukoha kirjeldus.

Loe rohkem transpordiameti kodulehelt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles