Tallinnas oli reede pärastlõunal ligi 9000 majapidamist elektrita (3)

Elu24
Uuendatud 19. jaanuar 2024, 17:03
Copy
Tallinna kortermaja. Foto on illustreeriv.
Tallinna kortermaja. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Elektrilevi sõnul oli Järve piirkonna alajaamas rike, mistõttu jäi pealinnas reede pärastlõunal elektrita ligi 9000 majapidamist. Rike lahendati kiirelt ning enne tööpäeva lõppu oli enamik kliente elektri tagasi saanud. «Umbes 200 klienti on veel ilma elektrita,» ütles Elektrilevi esindaja kella kolmveerand viie ajal. 

«Pool Mustamäed on pime!» nentis üks Tallinna elanik reede pärastlõunal Elu24 toimetusele. 

Elektrilevi kodulehe järgi oli lumetormises Tallinnas aga elektrita 8763 majapidamist.

Elektrilevi sõnul oli katkestus tingitud Järve piirkonna alajaama rikkest, mille parandamine võib aega võtta kaks tundi. «Brigaad on välja sõitnud. Kui nad on kohal, siis selgub täpsemalt, millal saab rike lahendatud,» kommenteeris Elektrilevi kommunikatsioonijuht Kristi Reiland. Peatselt helistas ta tagasi ning teatas, et enamik kliente on elektri tagasi saanud. 

«Rike algas kell 15.50 ja korda sai kell 16.42,» täpsustas ta.

Foto: Kuvatõmmis Elektrilevi kodulehelt

Reedel nentis Keskkonnaagentuur, et paljudes kohtades jätkub lumesadu pärastlõunal ja õhtul. Sadu on tihedam Põhja-Eestis ja Lõuna-Eestis. Laialdaselt tuiskab. Teedel on tuisuvaalusid.

Transpordiamet aga hoiatas, et ilm muudab taas teeolud keeruliseks. «Palume varuda homme hommikul ja päeval sõitudeks oluliselt rohkem aega kui tavapäraselt. Saju aladel tuleb vähendada oluliselt lubatud sõidukiirust, hoida tavapärasest suuremat pikivahet ning arvestada pidurdusmaa olulise pikenemisega.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles