KLIPP Esmaspäeval «Kuuuurijas»: Pihlakodu töötaja jagab jahmatavaid fakte Tabasalu hooldekodu seksuaalkuriteost (5)

Elu24
Copy
Pihlakodu hooldekodu Tabasalus.
Pihlakodu hooldekodu Tabasalus. Foto: Kuvatõmmis saatest «Kuuuurija»

Esmaspäeval saab Kanal 2-s alguse «Kuuuurija» uus hooaeg, mis annab sügavama vaate Tabasalu hooldekodu skandaalsetele sündmustele, kus 55-aastast meestöötajat süüdistatakse eakate klientide seksuaalses ärakasutamises. Saates annab intervjuu Pihlakodu töötaja, kelle sõnul on lugu veelgi jõhkram kui seni teadaolev.

Aastavahetuse eel tuli avalikuks kahtlus, et Tabasalus asuv Pihlakodu meeshooldaja kuritarvitas seksuaalselt abitus seisundis kliente. Saatejuht Katrin Lust vestleb ühe Pihlakodu töötajaga, kes julges võimalikest negatiivsetest tagajärgedest hoolimata rääkida sellest, mis hooldekodus tegelikult toimus.

Saates anonüümsena esinev Kaire paljastab, et Pihlakodu juhtkond katsus vaiki hoida eakate klientide vastu suunatud seksuaalkuritegusid ning tegi kõik, et sündmustest meedias ei räägitaks.

Vilepuhuja Kaire otsustas aga anda loole sügavama vaate, et selgitada, kuidas saavad nii võikad lood meie hooldekodudes üldse juhtuda. «Ma süüdistasin iseennast, et ma olin nii pime,» ahastab Kaire, kelle sõnul avastati kurjategija DNA-d ja spermat kokku viiest toast.

Ohvriteks kõige abitumad

«Kõige hullem on see, et seintelt ja voodiraamidelt ei leitud mitte ainult tema DNAd või spermat, vaid see oli segunenud klientide omaga, mis tähendab, et ta päriselt vägistas neid,» räägib naine.

Kaire sõnul oli seksuaalkurjategija teadlikult valinud ohvriteks neid kliente, kes ei suuda enda eest seista: «Need olid need kliendid, kes ei suutnud enam isegi mitte rääkida, kes  ei suuda kätt tõsta, naeratada, keerata, pöörata, vot sellised kõige abitumad, vanad inimesed valis ta välja.»

Psühhiaater-seksuoloog Imre Rammul toob saates välja, et selliste juhtumite ärahoidmiseks võiks olla lahendus reguleeritud videovalve. Rammuli sõnul oleks see vajalik just eriti raskete haiguste all kannatavate patsientide puhul, kes ei suuda ise enda eest seista.

Kaire sõnul võivad seksuaalkuriteod olla vaid jäämäe tipp, viidates üleüldistele probleemidele Eesti hooldekodudes.

Kõigest lähemalt juba esmaspäeval kell 20.30 Kanal 2-s.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles