Hiljuti abikaasast lahku läinud Lauri Pedaja: saame täna paremini läbi kui koos elades ja suhtes olles

Elu24
Copy
Lauri Pedaja.
Lauri Pedaja. Foto: Taavi Sepp

«Jube äge on see, et peale lahkuminekut ma ei ole kaotanud oma parimat sõpra,» kirjutab mõni aeg tagasi abikaasast ja oma lapse emast lahku läinud Lauri Pedaja ühismeediapostituses.

Möödunud aasta lõpus tuli ilmsiks, et Lauri Pedaja ja Gethel Burlaka on lahku läinud.

«Jõudsime lihtsalt üks päev kohta, kus nägime selgelt, et praegu läheb meie ühine tee kaheks ja kui me jääme edasi käest kinni hoidma, siis on mõlemal lihtsalt väga ebamugav. Seega lasime käed lahti,» kirjutas Gethel ühismeediasse tehtud postituses, lisades, et nende teed jäävad siiski ristuma, sest lahku ei läinud pere, vaid tema ja Lauri partneritena.

Nimelt kasvab peres pisitütar Aria, kes nägi ilmavalgust 2021. aastal.

Lauri Pedaja abikaasa Gethel kinnitab lahkuminekut: see otsus sai vastu võetud juba üle kuu aja tagasi

Reedel tegi Lauri ühismeediasse postituse: «Ilmselt siinolijatele ei tule enam üllatusena, et minu ja Getheli suhe sai mõnda aega tagasi läbi. Selgitan nüüd üle organisatoorsed küsimused.»

Postituses tõdes Lauri, et ühiselt ehitatud majja jäi tema elama. «Igati mõistlik tundus, et majja jään mina, kel on rammu ja vahendeid seda ülal pidada, vägevamaks ehitada ja visioon lõpule viia,» selgitas ta. «Aga kus on Ruudi? Ruudi jäi ühel lihtsal põhjusel minu juurde. Kui Ruudi meile tuli, siis ta valis minu enda peremeheks ja vägivaldne oleks teda nüüd minu juurest ära viia. Selle vana vorsti süda ilmselt lõhkeks kurbusest, kui ta ei saaks minuga igapäevaselt koos olla.»

Rääkides lapsest, keda nad ühiselt Getheliga kasvatavad, ütles Lauri: «Kes mind vähegi, kasvõi poole silmaga, jälginud on, see teab, et ma olen isana korralik lõvi. Ei hülga mina oma last, vaid olen tema jaoks alati olemas. Hetkel on meil see jagamise poliitika. Üks nädal mina, teine nädal Gethel. Nüüd on Arial hoopis kaks super-lapsevanemat, kes teevad kõik selleks, et preilil oleks elu mõnus, turvaline ja armastusest nõretav.»

Lauri sõnul saavad nad Getheliga aga täna paremini läbi kui koos elades ja suhtes olles. «Me jagame ja arutame omavahel Ariaga seonduvat, aga ka meie endi eludes toimuvaid muutusi. Jube äge on see, et peale lahkuminekut ma ei ole kaotanud oma parimat sõpra, kes mind siin ilmas kõige paremini tunneb. Kohmerdame ja tohkendame ikka koos.»

Lauri Pedaja ja Gethel Burlaka.
Lauri Pedaja ja Gethel Burlaka. Foto: Kuvatõmmis Lauri Pedaja Instagram

Postituses kirjutab Lauri, et võtab seda aastat rahulikumalt, et ennast inimese, mehe ja isana arendada. «Tahan saada aru, kes ma olen ja mida ma päriselt tahan. Ma jätkan alustatud tööd oma terapeudiga ja siit-sealt nokin erinevaid praktikaid juurde,» selgitab ta.

«Aga töö iseendaga ei ole ainukene töö, mis on plaanis. Kuna nüüd on ju justkui aega poole rohkem ja kohustusi poole vähem, on ideaalne aeg asuda oma unistusi täitma. Eriti just neid tööalaseid. Raha mind ei motiveeri, pigem eneseteostus. Nii et võib juhtuda, et aasta lõpuks olen majanduslikult vaesem kui täna, kuid kindlasti hinges õnnelikum. Ja õnnelik olen ma ka praegu. Tehtud otsuseid ei kahetse ja jube äge on tunda, kuidas kaotatud loovus minu sisse taas voolab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles