RAHVUSLOOM VÕLLAS Soomaal leiti puu otsast nülitud hundi keha. «Tegelik motiiv on täiesti arusaamatu!» (7)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Soomaalt metsast leitud hundirümp.
Soomaalt metsast leitud hundirümp. Foto: Erakogu

Soomaalt huntide küttimise keelualalt leiti puu otsa riputatud hundirümp. Kui keskkonnaameti sõnul eelistas jahimees rümba üles riputamist, et see jääks lindudele toiduks, siis ornitoloogide sõnul ei saa linnud süüa kivikõvaks külmunud liha. Keskkonnakaitsja ja MTÜ Eesti Suurkiskjad juht Eleri Lopp leiab, et see pole usutav versioon, et keegi lindude toitmise eesmärgil hundi puu otsa riputas. «Selline hundi rüvetamine ei ole ühelgi juhul aktsepteeritav, haiguste levitamise peatamiseks oleks ta tulnud maha matta,» ütleb ta.   

MTÜ Eesti Suurkiskjad Facebooki lehel jagati fotot kuusepuu otsas rippuvast hundirümbast, mis leiti Soomaa serval asuvast metsast ja mille avastas metsas jalutanud inimene. Fotot jagatakse ka mitmetes loodusehuviliste Facebooki gruppides, kus pildil nähtu üle imestatakse. Märkimisväärne on asjaolu, et hundirümp leiti huntide küttimise keelualalt. 

MTÜ Eesti Suurkiskjad eestvedaja Eleri Lopp sõitis Soomaale kohale ja teavitas leiust ka keskkonnaametit. «Nägin oma silmaga olukorra ära ja andsin keskkonnaametile teada. Nad helistasid umbes 30 minuti pärast tagasi ja versioon oli selline: jahimees lasi hundi legaalselt loa alusel kusagil mujal, rohkem kui 10 kilomeetrit eemal ja siis tõi selle sinna tihastele söögiks. Riputas 2,3 meetri kõrgusele nööriga ja raius kuusel oksad ümbert eest ära. Mitu küsimust teil tekkis?» kirjutab Lopp Facebookis «Eesti suurkiskjad» lehel. «Esiteks, ta tõi mujal lastud hundi hundikaitsealale! Keelualale! Tihastele! Hundi, kelle kerel rasvakiht on minimaalne. Kas seal, kus hunt lasti või seal ümbruses ei ole tihaseid, kes süüa tahaksid?» küsib ta. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles