Karu päästis matkaja puuma küüsist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuma
Puuma Foto: SCANPIX

Ameeriklasest matkaja avalikustas, kuidas ta pääses agressiivse puuma käest tänu karule.

69-aastane Robert Biggs matkas Californias, kui avastas endast 12 meetri kaugusel emakaru pojaga, kirjutab Huffington Post. Kui mees oli loomi paar minutit jälginud, naasis ta rajale, kus teda ründas ootamatult puuma.

«Ta haaras mind seljakotist ja lükkas mu ümber. Olin põlvili. Mul oli käes mägironimiskirka, sest olin järsul kallakul. Lõin sellega kassile pähe. Ta karjatas, kuid ei lasknud must lahti,» kirjeldas Biggs.

«Siis haaras vasakult lähenenud udukogu puumal kõrist - tuli välja, et see oli emakaru. Kuulsin valju kriiskamist ja möirgamist,» meenutas ta.

Biggsi sõnul kaklesid loomad 15 sekundit enne, kui puuma minema jooksis. Emakaru jättis mehe sinnapaika. Biggsi kehal on rünnaku tagajärjel hammustusjäljed ja sinikad.

«Olen sajaprotsendiliselt veendunud, et karu tahtis mu elu päästa. Me vaatasime hetkeks teineteisele otsa. Olen varemgi karusid näinud ja tean, et ta mõistis, kes olen,» arvas mees.

Pilti juhtumi tagajärgedest näed siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles