«AJAB JUBA NÄDALAID ÜLE ÄÄRE!» Tartu kortermaja elanikud ootavad pikisilmi biolagunevate jäätmete konteineri tühjendust

Elu24
Copy
Kortermaja juures asuv biolagunevate jäätmete konteiner.
Kortermaja juures asuv biolagunevate jäätmete konteiner. Foto: Erakogu

Tartus Karlova rajoonis Emajõe ääres asuva kortermaja elanikud on hädas tühjendamata biolagunevate jäätmete konteineriga. «Iga päev alates möödunud aasta viimastest päevadest käin prügikasti juures vaatamas, kas saan sinna toidujäätmeid viia ja siiamaani ei saa,» räägib kortermaja elanik, kes ei mõista, miks jätab maja juures tihti käiv prügiauto just selle ühe konteineri viimata. AS Eesti Keskkonnateenused selgitab, milles asi ning mida tuleks kõigil silmas pidada. 

«Iga päev pettun, kuna biolagunevate jäätmete konteiner on endiselt tühjendamata,» räägib Tartus Siili tänava kortermajas elav naisterahvas. Tema muret jagavad ka paljud teised majaelanikud, kes hoolsalt prügi sorteerivad. «Mis kasu on biolagunevate jäätmete sorteerimisest, kui need tuleb panna tavaprügisse, sest vastav konteiner ajab üle? Osa prügist on ka juba maha laiali läinud. Inetu vaatepilt,» tõdevad elanikud, kelle sõnul varasemalt selle konteineri tühjendamisega probleeme pole olnud. «Aasta lõpus viibis ka paberikonteineri tühjendus, kuid see ajas lühikest aega üle ääre. See tühjendati ära, kuid biolagunevate jäätmete konteinerit ei tühjendatud!»  

Korterfirma haldamisega tegeleva ettevõtte esindaja sõnul on nemad korduvalt prügivedaja poole pöördunud ja palunud konteineri tühjendada koheselt, kuid seda pole siiski endiselt toimunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles