KUIDAS NII? Eelmisel aastal skandaali sattunud nublu muusikavideo on nomineeritud EMA galal

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Nublu.
Nublu. Foto: RAUL MEE / MOLLUSK MEEDIA

«Aasta muusikavideo nominentide seas on nublu «Ära ärata», mille autor on tunnistanud, et tegu oli plagiaadiga. Mis on EMA selgitus, et sellise video kolme nominendi sekka valisid ja seeläbi jätsid kõrvale muusikavideod, mille puhul autorid nägid vaeva originaalsisu loomisega?» uurib lugeja, vihjates nublu muusikavideole «Ära ärata». EMA 2024 kommunikatsioonijuht Sandra Sersant kommenteerib, et Eesti Fonogrammitootjate Ühingule (EFÜ) ei ole teada, et keegi menetleks nublu «Ära ärata» videot, kuna see on rikkunud kellegi autoriõigust.

Möödunud aasta suvel lahvatas skandaal, kui mitmes väljaandes kirjutati, et nublu uue loo muusikavideo autorit Aleksandr Tokarevi süüdistatakse loomingu varastamises.

Nimelt tegi Artem Shapirenko, artistinimega Shapxo, ühismeediasse postituse, kus kirjutas, et üks Eesti artist on tema loomingut varastanud. Jutt käis nublu loo muusikavideost «Ära ärata». «Nii labane on oma maitsetus muusikavideos minu teost pimesi kopeerida üks ühele ja esitada seda nii, nagu see oleks oma loometöö. Võiks vähemalt nende teoste taga olevaid inimesi, kellelt sa selle varastasid, ära märkida. Kuradi lame (nõme – toim),» kirjutas Shapxo toona ühismeediasse tehtud postituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles