PARDAKAAMERA VIDEO Ärev hetk enne seda, kui autojuht satub Tallinna ringtee ahelavariisse

Elu24
Copy
Kaader pardakaamera videost Tallinna ringteel toimunud ahelavariist.
Kaader pardakaamera videost Tallinna ringteel toimunud ahelavariist. Foto: Kuvatõmmis X-i videost

«Võtame ülejäänud talveks kiirused nüüd alla,» soovitab  Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre ühismeedias jagades pardakaamera video hetkest, mil üks autojuht Tallinna ringteel ahelavariisse sattus.

Reedel, 12. jaanuaril toimus Tallinna ringteel ahelavarii, kus 25 autot puntrasse sõitsid ja tee mitmeks tunniks sulgesid. Enamik kokkupõrkeid lõppes õnneks kergema plekimõlkimisega, kuid kohapeal viibinud politseinike sõnul said 11 inimest siiski viga. Neist kaheksa toimetati ka haiglasse, vahendab Postimees

Laupäeval avaldas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre ühismeedias pardakaamera video, mis kuulus ühele autojuhile, kes ise ahelavariisse sattus. 

«Eilne Tallinna ringtee õnnetus. Võtame ülejäänud talveks kiirused nüüd alla ja hakkame palun arvestama libedusega kaasneva väga pika peatumisteekonnaga,» soovitas Tambre oma X-i (varem Twitter) postituses.

«Olen näinud ühe ringteel õnnetusse sattunu pardakaamera salvestust. Juht näeb enda ees toimunud avariid enam kui 100 meetri pealt, kuid pidurdamine enam ei aita. Juhil jääb vaid otsustada, millise auto otsa enda sõiduki juhib. Selles istuval jääb loota vaid parimat,» kirjeldas Tambre X-is pardakaamera video päev varem. 

Ahelavarii Tallinna ringteel.
Ahelavarii Tallinna ringteel. Foto: Sander Ilvest

Reedel veidi enne kella kolme rääkis Põhja prefektuuri kriminalistikatalituse juht Elari Haugas, et politseinikud toimetavad veel sündmuskohal ning hetkel toimub avariiliste autode äravedu ja tee puhastamine sõidukite tükkidest. «Kõik see võtab veel aega ja arvatavasti on tee sündmuskohal vähemalt tunni või rohkemgi suletud. [...] Politsei tuletab liiklejatele meelde, et teeolud on Eesti teedel jätkuvalt keerulised. Palume kõigil liiklejatel varuda sihtkohta jõudmiseks aega ja kannatust. Oluline on arvestada talviste teeoludega – valida teeoludele vastav sõidukiirus, vältida möödasõite ja hoida pikivahet,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles