LÄHEB OKSJONILE Esimese kleebitava postmargi eest võidakse maksta 2,5 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Maailma esimene kleebitav mark Penny Black, millel on kuninganna Victoria kujutis ja mis anti 1840 välja Suurbritannias.
Maailma esimene kleebitav mark Penny Black, millel on kuninganna Victoria kujutis ja mis anti 1840 välja Suurbritannias. Foto: ISAAC LAWRENCE / AFP / Scanpix

Esimese ümbrikule kleebitud margi eest võidakse veebruaris USAs New Yorgis Sotheby's oksjonimaja oksjonil maksta 1,5–2,5 miljonit dollarit (1,3–2,2 miljonit eurot).

Mustvalge mark, millel on kujutatud Briti kuningannat Victoriat, kannab nime Penny Black, ja see on maailma esimene kleebitav mark, mida kasutati postisüsteemis, teatab CNN.

Ühendkuningriigis anti see esimest korda välja 1. mail 1840. 2. mail 1840 dateeritud kirja algne saaja oli William Blenkinsop Jr, 35-aastane viktoriaanliku rauatehase juhataja Bedlingtoni linnas Põhja-Inglismaal. Sotheby’s oksjonimaja sõnul on kirja saatja kohta teada vaid see, et ta postitas saadetise Londonis, mis asub Bedlingtonist 480 kilomeetrit lõuna pool, ja maksis selle eest Penny Blacki margiga, kirjutab Barrons

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles