«KUIGIVÕRD KAHETSEN!» Viinavõtmine viis Mooste mehe oma tuttava tapmiseni

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Peeter Šmutov.
Peeter Šmutov. Foto: Triin Roos, Elu24

Põlvamaal vaikses Mooste alevikus võttis kahe mehe tutvus ühel 2023. aasta maikuu päeval tapva pöörde. Mehed, keda päris sõpradeks nimetada ei saa, võtsid tihti koos viina ja hakkasid siis üksteisele inetusi ütlema. Tol saatuslikul päeval jäi üks neist kaineks, teisest sai aga viinakurat võitu kõige hullemal moel.

2023. aasta maikuus toimus Põlvamaal Mooste alevikus koletu veretöö, kus alkoholi pruukinud mees peksis surnuks oma pikaaegse tuttava, kes istus rahulikult tugitoolis. Kuriteos süüdistati Peeter Šmutovit, kelle süü leidis tõendamist ning kellele kohus mõistis aastatepikkuse vanglakaristuse. Kohtusaalis viibis ka tapetud mehe poolõde. «Ta töötas traktoristina, oli korralik ja käis tööl, kuid ühest hetkest alates läks tema elu allamäge,» rääkis ta Elu24-le, meenutades oma poolvenda.

Tartu maakohtus toimus 12. jaanuari lõunaajal istung Peeter Šmutovi kohtuasjas. Veebruari alguses 67-aastaseks saav Moostes kortermajas elanud mees viibib vanglaseinte vahel alates möödunud aasta maikuust, mil ta peeti kinni kahtlustatuna 56-aastase mehe tapmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles