RASSISMISKANDAAL Soome presidendikandidaat Jussi Halla-Aho oma sõnavõtust: jah, ma kahetsen paljusid oma elus tehtud vigu

Sten Talivee
Copy
Eduskunta esimehe Jussi Halla-aho visiit riigikokku.
Eduskunta esimehe Jussi Halla-aho visiit riigikokku. Foto: Eero Vabamägi

Põlissoomlaste endine esimees ja tänavune Soome presidendikandidaat Jussi Halla-Aho rääkis Ilta-Sanomati valimisstuudios aastate eest tema ümber puhkenud rassismiskandaalist. «Ma pidasin silmas seda, et ma tahaksin, et kuriteod oleksid suunatud neile, kes on sellisele poliitikale kaasa aidanud,» jagas Halla-Aho arvamust.

Põlissoomlased, keda on võrreldud ka meie EKREga, on konservatiivse maailmavaatega erakond Soomes. Erakonna endine esimees ja tänavune presidendikandidaat Jussi Halla-Aho andis Ilta-Sanomati valimisstuudios aru, kas ta kahetseb midagi, mida ta on varem öelnud. 

Ilta-Sanomat on kirjutanud varem, et 2006. aasta detsembris avaldatud blogipostituses käsitles Halla-Aho vägistamisi, mille olid immigrandid toime pannud. Ta kirjutas toona, et loodab, et vägistamise sihtmärkideks valitakse «vasakpoolsed rohelised maailmaparandajad ja nende valijad». 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles