FOTOD «Me ei kaota lootust.» Leedus otsitakse väsimatult kadunud 9-aastast tüdrukut

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Leedus otsitakse kaduma läinud 9-aastast tüdrukut.
Leedus otsitakse kaduma läinud 9-aastast tüdrukut. Foto: Leedu politsei

Leedus Kaunases annavad sajad politseinikud ja vabatahtlikud endast kõik, et leida üheksa-aastane Agota, kes pühapäeva õhtul kodust lahkus ja enam tagasi ei tulnud. Politsei uurib ka võimalikku versiooni, et tüdruk rööviti. 

Leedu meediaväljaanne 15min vahendab, et Kaunases on toimumas intensiivne politseioperatsioon üheksa-aastase tüdruku Agota leidmiseks. 

Agota lahkus kodust pühapäeva õhtul, et poest patareisid osta, kuid poeni ta ei jõudnudki. Viimati nähti tüdrukut bussipeatuses. Tüdrukul oli seljas kirju jope ja mustad püksid (alumisel pildil).

Bussipeatuse lähedal, kus tüdrukut viimati nähti, on palju metsa ja ka veekogusid.

Üks versioon juhtunust viitab sellele, et Agota võis bussipeatuses sattuda inimröövi ohvriks, liiguvad jutud, et mees pani Agota autosse. Politsei uurib inimröövi võimalust ja kõiki kahtlasi autosid ning ebatavalisse kohta jäetud sõidukeid kontrollitakse. 

Esmaspäeva õhtul jõudis Kaunase politseini informatsioon, et tavakodanikud kontrollivad kõiki heledaid Mazda autosid. Leedu politsei pressiesindaja Ramūnas Matonis rõhutas, et informatsioon sellisest sõidukist ei ole kinnitatud ning tavakodanikel ei ole luba selliste sõidukite peatamiseks ja läbiotsimiseks. 

Agotat otsiti pühapäeva ööl vastu esmaspäeva, kogu esmaspäeva ja otsingud jätkusid ka ööl vastu teisipäeva. Teisipäeva hommikul avaldas politsei, et Agotat leitud ei ole, kuid otsingud jätkuvad. 

«Intensiivne otsimisoperatsioon Kaunases kaduma läinud Agota leidmiseks toimus läbi öö. Me ei kaota lootust ja jätkame otsingutega. Täname vabatahtlikke,» kirjutas Leedu politsei teisipäeva varahommikul ühismeedias. Postitusele oli lisatud mitmed fotod otsingutest, mis ööl vastu teisipäeva toimusid. 

Teisipäeva hommikul kella 10 ajal avaldas pressiesindaja Matonis BNS-ile, et otsingute piirkonda laiendatakse. «Piirkonda kontrollitakse veelgi laiemalt, raadiust pidevalt laiendatakse, kui ühte piirkonda vaadatakse, siis liiguvad otsingud sealt kohast ka kaugemale. Kõik võimalikud versioonid on uurimisel.»

Kaunase politsei esindaja avaldas, et esmaspäeval tulid tüdruku otsimiseks appi sada kuni kakssada vabatahtlikku.

Sotsiaalmeedias kahtlustatakse röövimist

Uudis Agota kadumisest on jõudnud ühismeediasse, sealhulgas ka Eesti sotsiaalmeediasse ja eelkõige räägitakse sotsiaalmeedias tüdruku röövimisest. «Võib olla röövitud Leedust Kaunase linnast ja praegu transporditakse välismaale,» seisab eesti keelde tõlgitud postitusel. 

Eesti politsei pressiesindaja sõnul ei ole juhtum nendeni jõudnud. «Leedu politsei ei ole tüdruku kadumisega seoses Eesti politseilt abi palunud,» avaldas Leana Loide Elu24-le. 

Aastas on Leedus kadunud laste juhtumeid umbes 2000 ringis. Suurem osa kadunud lastest jooksevad kodust ära ja naasevad, või nad leitakse esimese kolme päeva jooksul, vahendab 15min.lt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles