Õhukestes riietes mees jäeti Tartus pakasega bussi ukse taha. Linnaliinid: juht hindas kaasreisijate heaolu (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tartu linnaliinibuss. Foto on illustreeriv.
Tartu linnaliinibuss. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Tartlane Allan nägi reede õhtul pealt, kuidas bussijuht külmast väriseva mehe ees uksed sulges ja meest bussi ei lasknud. Allanile tundus, et mees oli küll napsitanud, kuid sellest hoolimata poleks bussijuht tohtinud meest bussist maha jätta. «Ta seisis järjekorras, et bussile pääseda. Ei olnud agressiivne. Oli silmnähtavalt alajahtunud olukorras, sest värises üle keha,» ütleb Allan. Tartu linnaliinide esindaja kommenteeris esmaspäeval, et kõnealune purjus kodanik sõitis juba eelnevalt samas bussis lõhnates tugevalt alkoholi järele ja magades kuni lõpp-peatuseni, kus bussijuht ta maha suunas.

Allan jagab «Märgatud: Tartus» Facebooki grupis lugu kurvast vaatepildist, mille tunnistajaks ta reede õhtul Tartus oli.

«Reedel enne kella kuut õhtul E-Kaubamaja peatuses avas bussijuht ainult esimese ukse, kuid ükski inimene ei väljunud. Siseneda soovis 4–5 inimest. Viimasena ootas napsitanud kodanik vaguralt oma võimalust. Bussijuht sulges sihilikult ukse keskealise mehe ees. Sõitis ära, kuid mehel ei olnud mütsi, jope oli suvine ja jalas kingad, mis libisesid. Riietus puhas. Hakkas jalgsi minema, sest ta ei suutnud paigal seista – üleni värises. Muidu ei häiriks, aga õues ju miinus 16 kraadi külma. Kas oleks normaalne, et kodanikud ja bussijuhid oleksid mõistvamad või on seda palju palutud?» küsib Allan oma postituses ning jagab fotot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles