VIDEOINTERVJUU Vietnamis riisipõllul tööd rüganud Peeter Võsa avaldas, milline nähtus teda seal enim hämmastas

Copy
Peeter Võsa.
Peeter Võsa. Foto: Konstantin Sednev

«See on ikka kontrastide maa, meie jaoks osaliselt võibolla isegi mõistmatu,» rääkis telelegend Peeter Võsa, kellel on valminud kümneosaline reisisaade seiklustest Vietnamis. 

«Päris metsikut Aasiat seal ikka on, aga juba on märgata väikeseid muutusi,» arutles reisisaate «Võsaga Vietnamis» saatejuht Peeter Võsa, kelle hinnangul on tegemist tulevase populaarse reisisihtkohaga. 

Kuna Vietnami riigikord on kommunistlik, seab see Võsa sõnul muidugi omad piirangud. «Kontroll inimeste üle on tugev... Meile osa giididest ütles kohe ära, et lepime nüüd kokku kaks asja, et poliitikast ei räägi üldse ja narkootikume ei müü ega osta, kuna teie ei taha vangi minna ja meie ei taha oma tööd kaotada,» rääkis ta muiates. 

Hämming riisipõllul

Seljas on saatejuhil aga Põhja-Vietnami põllutöölise rahvariie. «Midagi säärast on neil kogu aeg seljas. Riie on käsitsi tehtud, meeletu vaev läheb sinna.... See on kanepikiust ja seda kuidagi ei kedrata, vaid see käib suht läbi näppude ja sellepärast see ongi niivõrd kallis – see maksis poolteist miljonit,» naljatles Võsa ja lisas, et käis selle eest välja umbes 40 eurot.

«No aga loomulikult! Mis ma siis sinna riisipõllu kõrvale lähen, kui ma seal ei proovi tööd teha,» ütles ta vastuseks küsimusele, kas ta riisipõllul käised üles ka kääris ja tööd rügas.

Vaata videost, milline nähtus pani saatejuhi riisipõllul kukalt kratsima ning mida järgmisel kümnel pühapäeval telerist kindlasti nägema hakkab:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles