KLIPP Prussakad rongis ja eluohtlik liiklus: Peeter Võsa uus reisisaade viib kommunistlikusse Vietnami

Elu24
Copy
Peeter Võsa seikleb koos oma noorte sõprade Sander Valge ja Jaan Roosega Vietnami eksootilistes paikades.
Peeter Võsa seikleb koos oma noorte sõprade Sander Valge ja Jaan Roosega Vietnami eksootilistes paikades. Foto: «Võsaga Vietnamis» / Kanal 2

Pühapäeva õhtul jõudis Kanal 2 ekraanile uus saatesari «Võsaga Vietnamis», kus telelegend Peeter Võsa seikleb koos oma noorte sõprade Sander Valge ja Jaan Roosega Vietnami eksootilistes paikades. Kümneosaline reisiseiklus lubab televaatajal sukelduda Kagu-Aasia südamesse ja avastada, kuidas käib igapäevaelu selles kommunistlikus riigis tänapäeval.

Lisaks kaunite paikade külastamisele ja kohalike kommete ning maitsetega tutvumisele ootab reisiselle ees tõeline seiklus – kohtumine pikanäpumeeste ja prussakatega öörongis, töötamine riisipõllul, rännak ravitsejate juurde mägedesse ning palju muud meeste jaoks ennenägematut. Saatesarja jooksul läbitakse ühtekokku 6000 kilomeetrit.

Peeter Võsa meenutab, et Vietnam on talle tuttav juba nõukogude ajast – sealt tuli Vietnami salv ja pesukäsnad. «Nõukogude Liit kasutas kõikide nende põllutööliste rasket tööd ja vaeva ära üsna mõnusalt, vägivaldselt ja propagandistlikult! Ja vietnamlased on siiamaani selle üle õnnelikud – kommunistlik ühiskond,» räägib Võsa.

Telemehe sõnul on tänapäeva Vietnam küll märkimisväärselt avatum, kuid ka seal kohtab mitmeid hädasid, mis on omased lääne ühiskonnale. Rahvaarvu tõttu esineb sisserändajate probleem ja suur oht on sattuda õnnetustesse. Eriti rõhutab Võsa sealset eluohtlikku liikluskultuuri, kus motorollerite kaootiline sõidustiil on peamine mure. «Aasta jooksul toimus lausa üheksa miljonit rolleriõnnetust. Jalalaba või käe kaotamine on väga lihtne, hullumeelne liiklus!»

Pühapäeval ekraanile jõudvas saatesarja avaosas seatakse sammud Vietnami pealinna Hanoisse, kus ootab reisiselle ees tõeline kultuurišokk. Liiklusmöll, tänavatoiduputkad ja Lenini väljak – need on vaid mõned ehmatused ja peatused esimeses saates.

Seiklused jätkuvad aga mägedes asuvas Sapa külas, kus sõpru ootab raske töö riisipõllul ja kohalike elu tutvustamine. «Eesmärk on sulanduda massi ja kogeda kõike seda, mida põlisasukad seal igapäevaselt teevad,» räägib saatejuht Sander Valge.

Reisiseiklus «Võsaga Vietnamis» alustab pühapäeval, 7. jaanuaril kell 20.05 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles