Loodusmajas tutvustatakse loomade talvist elu

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soku jäljed lumel.
Soku jäljed lumel. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pärnu loodusmajas avatakse esmaspäeval kell 14.30 näitus “Talv loomariigis”, kus eksponeeritakse Eesti metsloomade ja lindude talviseid tegutsemisjälgi ning loodusmaja ja erakogude topiseid.


Järgneb seminar Pärnu linna üldhariduskoolide bioloogiaõpetajatele, lasteaedade ja loodusmaja õpetajatele, samuti saab kuulata loengut teemal “Jaht, ulukid, jahieetika” ja vaadata oma silmaga, kuidas topis valmib.



Loodusmaja õppeklassis näidatakse näitust külastavatele gruppidele õppefilmi Eesti loomadest “Kes siin metsas elavad?”. Üles pannakse saladuste telk - iglu, kus saab kuulata ja mõistatada metsloomade hääli. Binokulaari all võib vaadata puukoore alla peitunud putukaid, loomade väljaheited ja karvu. Oma teadmisi saab proovile panna, täites eri raskusastmega töölehti.



Näitust aitasid kokku seada Pärnu loodusmaja õpilased, kes jaanuaris olid kahepäevases õppelaagris Tolkuse rabas. Laagris kogutud materjalid pildistati üles ja vormistati õppeplakatiteks. Laagrit rahastas keskkonnainvesteeringute keskus.



Näitust on oodatud külastama lasteaialapsed, õpilased ja linnarahvas. Pileti hind on koolieelikutele ja õpilastele viis krooni, täiskasvanutele kümme krooni, giiditeenus grupile 50 krooni.



Gruppidel palutakse end eelregistreerida telefonidel 443 6905 ja 5566 7906 või meilil merle.loodusmaja@gmail.com. Näitus jääb avatuks 17. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles