KOHTUISTUNG Vindisena rooli istunud tartlane: elu käib mul üles-alla. On kas väga hästi või halvasti

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Rauno Marks.
Rauno Marks. Foto: Triin Roos, Elu24

Tartu noormees Rauno Marks mõistab, et tal tuleb endaga tõsiselt tööd teha, et mitte rohkem kohtupinki sattuda. «Elu käib üles-alla, pole stabiilsust. Kui hästi läheb, tekib tunne, et võin endale midagi lubada preemiaks, kuid asi läheb käest,» avaldab ta põhjuste kohta, miks alkoholiga liialdamine tekib.

Kolmapäeva lõunal toimus Tartu maakohtus istung Rauno Marksi (29) kohtuasjas. Noormees on kohtu all, kuna juhtis mootorsõidukit joobeseisundis. Kohtuasja arutati kokkuleppemenetluses ning istungi lõpus luges kohtunik ette kohtuotsuse, mille järgi mõisteti mehele ühe aasta üheksa kuu ja 27 päeva pikkuse vanglakaristuse asemel 657 tundi ühiskondlikku tööd, mis tuleb ära teha kahe aasta jooksul. «Teile on antud viimane õlekõrs ühiskondliku töö näol. Kui osa tööst jääb tegemata, tuleb minna vanglasse,» ütles kohtunik Heli Sillaots Marksile. Kolmeks kuuks jääb mees ilma ka juhilubadest ja peab need seniks viima hoiule transpordiametisse. Menetluskuludena tuleb mehel tasuda 1224,30 eurot.   

Kuna Marks töötab kullerina ja veab autoga kaupa laiali, tähendab kohtuotsus talle eemalejäämist oma praegusest tööst, mis talle väga meeldib. Mees kandis oma tööandja logoga jopet ka kohtupingis ega võtnud jopet istungi ajal seljast ära. «Loodan, et saan hiljem sellele tööle tagasi,» ütleb ta Elu24-le. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles