RAHVAL SÜDAMES «Elmari laul 2023» võidu napsanud ansambel on eestlasi hullutanud juba mitukümmend aastat

Elu24
Copy
Pearu Paulus.
Pearu Paulus. Foto: Konstantin Sednev

Raadio Elmari aasta populaarseima kodumaise laulu tiitel kuulub tänavu ansambli 2 Quick Start loole «Ristteel».

«Elmari laul 2023» rahvahääletuse valikus olid lood, mis püsisid käesoleval aastal saate «Eesti lugude edetabel» esikolmikus kuus või rohkem nädalat. Hääletusel osales suur hulk inimesi – suisa 7352 muusikaarmastajat üle Eesti ja kaugemaltki.

Ansambli 2 Quick Start laulja Pearu Paulus jagas raadiole Elmar antud intervjuus rõõmu kuulajate toetuse üle ja rõhutas, et auhind on eriline just seetõttu, et valiku tegi rahvas. «Südamelähedane on see, et kuulajad annavad sulle selle auhinna, mitte mingid eksperdid.» Pauluse sõnul on «Ristteel» lugu, mis ootas oma aega ja sündis koroonaajal.

Juba aastakümneid publikut hullutanud ansambli menu ei näi aga vaibuvat, millest andis tunnistust ka hiljaaegu Unibet Arenal ligi 10 000 inimesele antud mitmetunnine juubelikontsert.

«On olnud väga hea aasta meie ansamblile ja olen nõus, et väga ilus punkt sai pandud suure kontserdiga. Tahan veel kord tänada ka inimesi, kes seal kuulamas olid, see oli tõesti midagi erilist,» rääkis Paulus.

Tipus juba 30 aastat

Raadio Elmar peatoimetaja Andres Panksepp kiitis võidubändi ja lisas, et ansambel on hoidnud tipptaset juba 30 aastat. «Laul «Ristteel» on suurepärane näide tänasest Eesti kvaliteetsest tantsumuusikast. Aastakümneid üheskoos bändi vedanud Pearu Paulus, Ilmar Laisaar ja Alar Kotkas on võimas näide, et eestlased suudavad lakkamatult ühist asja ajada ja olla seejuures edukad.»

«Elmari laul 2023» hääletusest võeti osas lausa rahvusvaheliselt. Suurbritannia, Saksamaa, Hispaania, Iirimaa, Austraalia, USA ja Soome olid vaid mõned riigid, kust saabus arvukalt hääli. Ülekaalukalt enim hääli anti esimesel hääletuspäeval, 11. detsembril. «Hääletusel osalemine üle maailma näitab, et Eesti muusika ja Raadio Elmar jõuavad kaugele. Aitäh kõigile 7352 inimesele, kes andsid oma hääle,» rääkis Panksepp.

Lõplik populaarseimate lugude tabel on järgmine:

2 Quick Start «Ristteel»

Stefan «Kiri külmkapi peal»

Shanon «Nüüd ja praegu»

Wiiralt «Kastanpruunid silmad»

Janek «Klaasmaja»

Stefan «Seotud käed»

Laura «Pahupidi»

Koit Toome «Hääletu»

Karl-Erik Taukar «Silmad pärani kinni»

Alika Milova «Bridges»

Mari-Leen feat. Nimmer «Kiirendus»

Merlyn Uusküla «Saladus su peos»

Black Velvet «Annabel»

A-Rühm feat. Pearu Paulus «Sama kuumad»

Liis Lemsalu «Planeet L»

Kuula saadet järele:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles